Τί κάνουμε όταν νιώθουμε τα πόδια μας βαριά ή πρησμένα;

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Κάποιες φορές νιώθουμε τα πόδια μας βαριά ή πρήζονται οι αστράγαλοι ή νιώθουμε μυρμήγκιασμα σε όλο το πόδι και ειδικά στο πέλμα. Είναι ένα σήμα alert για να  επισκεφτούμε άμεσα το γιατρό μας. Πρέπει να βρεθεί η γενεσιουργός αιτία. Μπορεί να είναι μία φλεβική ανεπάρκεια μέχρι να υποκρύπτεται κάποιο καρδιακό πρόβλημα. Μπορεί όμως να προέρχεται αυτή η κατάσταση από ορθοστασία, πολύωρα ταξίδια αεροπορικά ή με αυτοκίνητο ή ακόμα και από την παχυσαρκία. Πάντως η ελαφρά άσκηση και ειδικά το περπάτημα βοηθά.

Εμείς ερευνήσαμε και σας προτείνουμε τρόπους να απαλλαγείτε από την ενόχληση και το αίσθημα βάρους στα πόδια, που θα ακολουθήσετε μετά τη σύσταση του γιατρού σας.

Ποδόλουτρο με αλατόνερο

Γεμίζουμε μία μεγάλη λεκάνη με νερό δροσερό και 500 γρ. χοντρό θαλασσινό αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και  βάζουμε μέσα τα πόδια μας μέχρι τη μέση της γάμπας.

Τα αφήνουμε για 30 λεπτά και παράλληλα ρίχνουμε νερό με κανάτα και σε όλη τη γάμπα. Σκουπίζουμε με μία πετσέτα απαλά και θα δούμε ότι το πρήξιμο έχει αρχίσει να υποχωρεί και η αίσθηση είναι καλύτερη.

Ντους με κρύο νερό

Το κρύο νερό βοηθά πολύ στα βαριά πόδια Ρίχνουμε κρύο νερό στους μηρούς, τα γόνατα και τους αστραγάλους και επαναλαμβάνουμε αρκετές φορές την κίνηση.

Έτσι τονώνεται η κυκλοφορία του αίματος και αποφεύγεται η στασιμότητα.

Βάζουμε τα πόδια σε μαξιλάρια

Πάντα κοιμόμαστε με τα πόδια πάνω σε μαξιλάρι ώστε να είναι τα πόδια πιο ψηλά από το υπόλοιπο σώμα. Έτσι το πρωί ξυπνάμε με πόδια που έχουν ξεπρηστεί.

Ειδικές κάλτσες

Προτιμάμε να τις φοράμε όταν ταξιδεύουμε πολλές ώρες με το αυτοκίνητο ή το αεροπλάνο. Οι κάλτσες συμπίεσης είναι απαραίτητες αν κάνουμε εργασία που απαιτεί ορθοστασία. Να έχετε υπόψιν σας ότι οι κάλτσες συνταγογραφούνται απλά χρειάζεται προσοχή στον τρόπο που τις φοράτε.

Gel αλόης βέρα

Aπλώνουμε την κρέμα στα πόδια ξεκινώντας από τους αστραγάλους και ανεβαίνουμε στις γάμπες και τους μηρούς, κάνοντας ελαφρύ massage.

Eπάλειψη με μέντα και ελαιόλαδο

Η μέντα βοηθά την φλεβική διαστολή που είναι η αιτία της κακής κυκλοφορίας.

Βάζουμε στο μπλέντερ φρέσκα φύλλα μέντας μαζί με ελαιόλαδο και το χτυπάμε δυνατά.

Με το μείγμα κάνουμε επάλειψη και massage στα πόδια μας, από τους αστραγάλους προς τους μηρούς. Προσοχή όμως αυτή η χρήση αντενδείκνυται εντελώς στις εγκύους.

Αυτές είναι κάποιες λύσεις για να απαλλαγούμε από τα συμπτώματα που ενοχλούν.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !