Τί κάνουμε όταν νιώθουμε τα πόδια μας βαριά ή πρησμένα;

Tips

Κάποιες φορές νιώθουμε τα πόδια μας βαριά ή πρήζονται οι αστράγαλοι ή νιώθουμε μυρμήγκιασμα σε όλο το πόδι και ειδικά στο πέλμα. Είναι ένα σήμα alert για να  επισκεφτούμε άμεσα το γιατρό μας. Πρέπει να βρεθεί η γενεσιουργός αιτία. Μπορεί να είναι μία φλεβική ανεπάρκεια μέχρι να υποκρύπτεται κάποιο καρδιακό πρόβλημα. Μπορεί όμως να προέρχεται αυτή η κατάσταση από ορθοστασία, πολύωρα ταξίδια αεροπορικά ή με αυτοκίνητο ή ακόμα και από την παχυσαρκία. Πάντως η ελαφρά άσκηση και ειδικά το περπάτημα βοηθά.

Εμείς ερευνήσαμε και σας προτείνουμε τρόπους να απαλλαγείτε από την ενόχληση και το αίσθημα βάρους στα πόδια, που θα ακολουθήσετε μετά τη σύσταση του γιατρού σας.

Ποδόλουτρο με αλατόνερο

Γεμίζουμε μία μεγάλη λεκάνη με νερό δροσερό και 500 γρ. χοντρό θαλασσινό αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και  βάζουμε μέσα τα πόδια μας μέχρι τη μέση της γάμπας.

Τα αφήνουμε για 30 λεπτά και παράλληλα ρίχνουμε νερό με κανάτα και σε όλη τη γάμπα. Σκουπίζουμε με μία πετσέτα απαλά και θα δούμε ότι το πρήξιμο έχει αρχίσει να υποχωρεί και η αίσθηση είναι καλύτερη.

Ντους με κρύο νερό

Το κρύο νερό βοηθά πολύ στα βαριά πόδια Ρίχνουμε κρύο νερό στους μηρούς, τα γόνατα και τους αστραγάλους και επαναλαμβάνουμε αρκετές φορές την κίνηση.

Έτσι τονώνεται η κυκλοφορία του αίματος και αποφεύγεται η στασιμότητα.

Βάζουμε τα πόδια σε μαξιλάρια

Πάντα κοιμόμαστε με τα πόδια πάνω σε μαξιλάρι ώστε να είναι τα πόδια πιο ψηλά από το υπόλοιπο σώμα. Έτσι το πρωί ξυπνάμε με πόδια που έχουν ξεπρηστεί.

Ειδικές κάλτσες

Προτιμάμε να τις φοράμε όταν ταξιδεύουμε πολλές ώρες με το αυτοκίνητο ή το αεροπλάνο. Οι κάλτσες συμπίεσης είναι απαραίτητες αν κάνουμε εργασία που απαιτεί ορθοστασία. Να έχετε υπόψιν σας ότι οι κάλτσες συνταγογραφούνται απλά χρειάζεται προσοχή στον τρόπο που τις φοράτε.

Gel αλόης βέρα

Aπλώνουμε την κρέμα στα πόδια ξεκινώντας από τους αστραγάλους και ανεβαίνουμε στις γάμπες και τους μηρούς, κάνοντας ελαφρύ massage.

Eπάλειψη με μέντα και ελαιόλαδο

Η μέντα βοηθά την φλεβική διαστολή που είναι η αιτία της κακής κυκλοφορίας.

Βάζουμε στο μπλέντερ φρέσκα φύλλα μέντας μαζί με ελαιόλαδο και το χτυπάμε δυνατά.

Με το μείγμα κάνουμε επάλειψη και massage στα πόδια μας, από τους αστραγάλους προς τους μηρούς. Προσοχή όμως αυτή η χρήση αντενδείκνυται εντελώς στις εγκύους.

Αυτές είναι κάποιες λύσεις για να απαλλαγούμε από τα συμπτώματα που ενοχλούν.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !