Στήθος κοτόπουλου με σκιουφιχτά και κρασί

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένα αγαπημένο comfort food που γίνεται γρήγορα. Η σίγουρη επιλογή που αρέσει σε όλους και απλά χρησιμοποιούμε για ένα τουιστ γευστικό τα νόστιμα κρητικά ζυμαρικά.

Στήθος κοτόπουλου με σκιουφιχτά και κρασί

Από το εστιατόριο Μέντα, Πρέβεζα

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, ψιλοκομμένο σε φέτες

1 πακέτο σκιουφιχτά μακαρόνια

4 φέτες μπέικον, σε κομματάκια

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

80 ml λευκό κρασί

400 ml ζωμό από κύβο κοτόπουλου

80 ml γάλα φρέσκο

2 κ.σ. κρέμα γάλακτος

Ελαιόλαδο

Ξύσμα από 1 λεμόνι

2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό ή ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στο κοτόπουλο και το αφήνουμε να μαριναριστεί για λίγο.

Σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει ρίχνουμε λίγο αλάτι και μετά από 1 λεπτό τα σκιουφιχτά και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και 2 λεπτά λιγότερο.

Τα σουρώνουμε και ρίχνουμε λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε ελαφρά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Παράλληλα σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο και βούτυρο σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, γυρίζοντας με τη λαβίδα και από τις δύο πλευρές για 4 λεπτά.

Μόλις ροδοκοκκινήσουν προσθέτουμε το μπέικον και μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε το σκόρδο.

«Σβήνουμε» με το κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και το πιπέρι και αφήνουμε να βράσει το κοτόπουλο για 8-10 λεπτά ακόμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και μετά από 1 λεπτό προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος.

Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα σκιουφιχτά.

Βάζουμε και πάλι το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά να πάρουν μια βράση ανακινώντας το.

Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, το πιπέρι, τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με γραβιέρα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !