Τηγανιά κοτόπουλο με ντομάτα και πιπεριές

Tips

Ένα comfort food που αρέσει σε όλους και μπορεί να είναι μεζές για το κρασί ή το ούζο αλλά και γεύμα αν το συνοδεύσουμε με πουρέ ή πατάτες τηγανητές ή ακόμα και ρύζι.

Η Μάγδα στο καφενείο της το σερβίρει με μανδηλαριά ΠΟΠ και αρέσει πολύ… Αρμονία μετά τη βόλτα μας στην καλντέρα του Μεγαλοχωρίου, πάνω από το οινοποιείο Βενετσάνου.

Χρόνος παρασκευής 35 λεπτά / Πολύ εύκολο

Τηγανιά κοτόπουλο με ντομάτα και πιπεριές

Από τη Μάγδα, μαγείρισσα στο «Παραδοσιακό καφενείο Μεγαλοχωρίου», Σαντορίνη

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ φιλέτο κοτόπουλο

3 μεγάλες ντομάτες, τριμμένες χωρίς σπόρους

2 πράσινες πιπεριές

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1 λευκό ξηρό κρεμμύδι, τριμμένο

50 ml κόκκινο κρασί γλυκό

1 κ.σ. πελτέ

500 ml ζωμό κοτόπουλου

1 κ.σ πάπρικα καπνιστή

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες ή κύβους.

Κόβουμε τις πιπεριές σε φέτες.

Τρίβουμε τις ντομάτες αφαιρώντας τις φλούδες και τους σπόρους.

Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεστάνει καλά. Σοτάρουμε το κοτόπουλο για 4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα γυρίζοντας με τη λαβίδα και από τις δύο πλευρές.

Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.

Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι προσθέτουμε την ντομάτα, την πιπεριά  και σοτάρουμε για 2 λεπτά.

Σβήνουμε με το γλυκό κρασί και την καπνιστή πάπρικα και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας με το ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε να πάρει βράση.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα σε σκεπασμένο τηγάνι για 15-20 λεπτά περίπου και σερβίρουμε.

Δίπλα έχουμε αραβικές πιτούλες ψημένες ή καψαλισμένο ψωμί.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !