Tηγανόψωμο με τυράκια

Tips

Μια γευστική δημιουργία από την κουζίνα της γιαγιάς… για κάθε στιγμή της ημέρας. Αρέσει πολύ και μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα τυράκια με τα αγαπημένα μας.

Το σίγουρο είναι ότι τα παιδιά ξετρελαίνονται. Αν θέλουμε τα σερβίρουμε με μέλι θυμαρίσιο ή ελάτης.

Η πλατεία του χωριού

Τα τηγανόψωμα είναι περιλαμβάνονται στο επικό πρωινό που προσφέρει η Μαρίνα στο πανέμορφο Διχώρι.

Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά / Χρόνος αναμονής 30 λεπτά / Εύκολο

Tηγανόψωμο με τυράκια

Από τη Μαρίνα Κουτσοπούλου, cheffe «Το μαγαζί του χωριού» Διχώρι Φωκίδας

 Υλικά για 4 – 6 άτομα

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

1 κούπα νερό

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα ζάχαρη

1 φακελάκι ξερή μαγιά

200γρ. τυρί φέτας

1 κ.σ. τυρί οψωμοτύρι ή τσαλαφούτι

2 κ.σ. γραβιέρα, τριμμένη

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Φρεσκοτριμμένη ποικιλία πιπεριών

Τρόπος παρασκευής

Σ ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το μισό αλεύρι.

Ανακατεύουμε με το χέρι ελαφρά και σιγά σιγά προσθέτουμε το νερό και το υπόλοιπο αλεύρι. Το ζυμάρι είναι έτοιμο όταν ξεκολλάει από το χέρι μας).

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη φέτα, το οψωμοτύρι ή το τσαλαφούτι, τη γραβιέρα, το μοσχοκάρυδο και τα φρεσκοτριμμένα πιπέρια.

Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα ανοίγουμε με το χέρι μας.

Στη μέση βάζουμε 1 κουταλιά γεμάτη από το μείγμα των τυριών και κλείνουμε τις άκρες της ζύμης καλά για να μην φύγει το τυρί.

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε ηλιέλαιο και μόλις κάψει ρίχνουμε προσεκτικά τα τηγανόψωμα.

Αφήνουμε να ροδοκοκκινίσει η μια πλευρά και μετά προσεκτικά γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

Βγάζουμε τα τηγανόψωμα και τα αραδιάζουμε σε πιατέλα που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε περιχύνοντας τα τηγανόψωμα με μέλι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !