Αντιμετωπίζουμε τα κουνούπια με φυσικούς τρόπους…

Tips

Το καλοκαιράκι θέλουμε να καθίσουμε στη βεράντα ή ακόμα στην παραλία με την παρέα μας, αλλά τελικά τα ενοχλητικά κουνούπια μας καταστρέφουν τον όποιον ρομαντισμό…

Εννοείται ότι το έντονο φως, η ζέστη, η υγρασία, τα φρεσκοποτισμένα λουλούδια ή το υγρό δάπεδο που έχουμε καταβρέξει για να δροσιστούμε είναι ενέργειες που καλωσορίζουν τα κουνούπια…

Το περίεργο είναι ότι τα κουνούπια προτιμούν περισσότερο κάποια άτομα… και επειδή είμαι πραγματικός μαγνήτης και υποφέρω από τα τσιμπήματα και τη φαγούρα που προκαλούν, έχω δοκιμάσει τα πάντα.

Κάποια αποδείχθηκαν πολύ αποτελεσματικά και είναι εντελώς φυσικά προϊόντα… και σας τα προτείνω.

Αιθέριο έλαιο λεμονόχορτου

Το αιθέριο έλαιο λεμονόχορτου μπορεί να απλωθεί στο δέρμα, κυρίως στις περιοχές που έχουν έντονη αιμάτωση όπως ο καρπός, πίσω από το αυτί, οι κρόταφοι, οι αστράγαλοι.

Μπορεί όμως να διαχυθεί με spray στον αέρα για να απωθήσει τα κουνούπια.

Το λεμονόχορτο είναι ένα φυσικό και αποτελεσματικό αιθέριο έλαιο που δρα κατά των κουνουπιών.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη το λεμονόχορτο παρέχει προστασία μέχρι και 2 ώρες. Μπορείτε να ρίξετε 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονόχορτου σε λάδι, κατά προτίμηση αμυγδαλέλαιο και θα έχετε το καλύτερο φυσικό απωθητικό.

Αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου

Το έλαιο ευκαλύπτου είναι σίγουρα ένα από τα πιο γνωστά φυσικά απωθητικά… Περιέχει μια ένωση που ονομάζεται σιτρονελλάλη η οποία δρα ως φυσικό απωθητικό.

Μάλιστα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έχει ακόμη και επιστημονικά επικυρώσει το αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου, σαν αποτελεσματικό συστατικό για την απώθηση των κουνουπιών.

Αιθέριο έλαιο λεβάντας

Το άρωμα της λεβάντας, που είναι τόσο ευχάριστο για τους ανθρώπους, άλλο τόσο απωθητικό είναι για τα κουνούπια, που φεύγουν μακριά … Είναι αποδεδειγμένο ότι η λεβάντα είναι ένα φυτό, που οι πτητικές της ενώσεις απωθούν τα έντομα γενικότερα.

Μπορείτε να απλώσετε απευθείας το αιθέριο έλαιο στο δέρμα σας. Επίσης μην ξεχνάτε ότι η λεβάντα έχει αναλγητικές και αντισηπτικές ιδιότητες, οπότε καταπραΰνει το δέρμα και το ηρεμεί από τη φαγούρα, σε περίπτωση τσιμπήματος.

Αν θέλετε να γλυτώσετε από τις επιδρομές των κουνουπιών μπορείτε να φυτέψετε λεβάντα στη βεράντα και μάλιστα στο μέρος που κάθεστε, καλό θα ήταν να έχετε μια μικρή γλάστρα και σωθήκατε… Τα κουνούπια κάνουν στροφή και φεύγουν.

Αιθέριο έλαιο θυμαριού

Τα κουνούπια είναι γνωστό ότι μεταφέρουν ασθένειες και μάλιστα κάποιες είναι σοβαρές. Το αιθέριο έλαιο θυμαριού είναι από τα καλύτερα εντομοαπωθητικά όπλα στη φαρέτρα μας κατά των κουνουπιών…

Η θυμόλη που περιέχεται στο θυμάρι είναι κυρίως η φυσική ένωση που απωθεί τα κουνούπια.

Εκτός από το αιθέριο έλαιο μια μελέτη επικύρωσε την παραδοσιακή τακτική που έκαιγαν από την αρχαιότητα ακόμα, κλαριά θυμαριού για να σωθούν από τα τσιμπήματα των κουνουπιών.

Επιστημονικά αποδείχθηκε ότι το κάψιμο αυτό προσφέρει 85% προστασία που διαρκεί μέχρι 90 λεπτά. Για περισσότερη ώρα ανανεώνουμε…

Αιθέριο έλαιο κανέλας

Το αιθέριο έλαιο κανέλας είναι ένα ακόμα όπλο στη μάχη μας εναντίον των κουνουπιών. Η αλήθεια είναι ότι η κανέλα έχει έντονο άρωμα οπότε τα κουνούπια δεν την αντέχουν.

Μπορούμε να εφαρμόσουμε το έλαιο κανέλας απευθείας στο δέρμα μας ή στο χώρο που καθόμαστε να ρίξουμε σκόνη κανέλας Κεϋλάνης, οπότε τα κουνούπια εξαφανίζονται.

Μάλιστα πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι το αιθέριο έλαιο κανέλας μπορεί να σκοτώσει ακόμα και τα αυγά των κουνουπιών.

Σιτρονέλλα

Το κερί της σιτρονέλλας σε εξωτερικούς χώρους προσφέρει προστασία 50%.

Μπορείτε όμως να έχετε και μια γλαστρούλα σιτρονέλλα στο χώρο που κάθεστε και σίγουρα τα κουνούπια δεν θα σας προτιμήσουν…

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !