Το αγαπημένο σου χρώμα & τί δείχνει για τον χαρακτήρα σου

Tips

Τα χρώματα πρωταγωνιστούν στη ζωή μας με κάθε τρόπο!

Σύμφωνα με το ποιο χρώμα προτιμάτε θα αποκαλύψουμε μέρος του χαρακτήρα σας καθώς θα βλέπουμε τι συμβολίζει.

Εάν χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά, η θεωρία χρωμάτων είναι ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία τόσο για την καθημερινότητα μας αλλά και για το marketing των επιχειρήσεων. Είναι μια μορφή μη λεκτικής επικοινωνίας που μπορεί να μιλήσει πολύ σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Μπορεί να δημιουργήσει αμέσως μια διάθεση, να μεταφέρει ένα συναίσθημα, να προκαλέσει μια φυσιολογική αντίδραση ή να εμπνεύσει ανθρώπους.

Ροζ

Το ροζ παίρνει όλο το πάθος και ενέργεια του κόκκινου έχοντας την καθαρότητα του λευκού. Είναι το χρώμα της τρυφερότητας, της παιδικότητας και της στοργής και είναι παιχνιδιάρικο. Το ροζ χρώμα αντιπροσωπεύει τη συμπόνια και την αγάπη. Όσοι το απεχθάνονται ή το αποφεύγουν, αποφεύγουν να αποδεχτούν την θηλυκή τους πλευρά και να εκφράσουν συναισθήματα τρυφερότητας και αγάπης. Οι ειδικοί λένε χαριτολογώντας ότι «είναι σχεδόν αδύνατον να τσακωθείς μέσα σε ένα ροζ δωμάτιο».

Μπλε

Σε ΗΠΑ και Ευρώπη δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι συντριπτικά είναι το πιο δημοφιλές χρώμα που επιλέγεται από σχεδόν το ήμισυ και οι άντρες και οι γυναίκες το έχουν ως το αγαπημένο τους χρώμα.

Συνδέεται με τα χρήματα, τη πίστη, την εμπιστοσύνη αλλά και με αρνητικά συναισθήματα, την απόσταση, τη φαντασία και μερικές φορές με τη θλίψη.

Ακόμη λέγεται ότι βοηθά στη μείωση της όρεξης! Δοκιμάστε να φάτε σε ένα μπλε πιάτο!

Κίτρινο

Κίτρινο, το χρώμα του ήλιου και της ελπίδας. Αντιπροσωπεύει την τιμή, τη πίστη και τη χαρά αλλά από την άλλη, αντιπροσωπεύει τη δειλία και τον δόλο. Όσοι το έχουν σαν βασικό τους χρώμα είναι περιπετειώδεις και θετικοί.

Μωβ

Το μωβ ηρεμεί και τονώνει τα πνεύματα. Ενισχύει τη δημιουργικότητα ξυπνώντας τις αισθήσεις μας. Το μωβ είναι ο εκπρόσωπος της καθαρής σκέψης. Όσοι το χρησιμοποιούν είναι έυστροφοι, δημιουργικοί και θέλουν να ξεχωρίζουν.

Μαύρο

Το χρώμα του μυστηρίου. Ένα δυνατό χρώμα που σχετίζεται με το κρυφό, το μυστικό και το άγνωστο με αποτέλεσμα να δημιουργεί έναν αέρα μυστηρίου. Όσοι το υπερ-χρησιμπποιούν έχουν ανασφάλεια και θέλουν να περνούν απαρατήρητοι. Υποδηλώνει σοβαρότητα και αξιοπιστία γι’αυτό Χρησιμοποιείται πολύ σε επαγγελματικά ντυσίματα.

Κόκκινο

Το κόκκινο είναι το χρώμα του πάθους. Συνδυάζεται με τη ζεστασιά, τη δραστηριότητα, το πάθος, τη σεξουαλικότητα, το θυμό, την αγάπη και τη χαρά. Χαρίζει δύναμη αλλά εκνευρίζει κιόλας. Όσοι το προτιμούν θέλουν να ξεχωρίζουν αλλά κουράζει όταν χρησιμοποιείται συχνά. Στην Κίνα και πολλούς άλλους ασιατικούς πολιτισμούς, είναι το χρώμα της ευτυχίας.

Πορτοκαλί

Το πορτοκαλί είναι το χρώμα της χαράς και της δημιουργίας. Το πορτοκαλί λέγεται ότι βοηθάει ένα άτομο να ανακάμψει από απογοητεύσεις ή έναν τραυματία από ένα χτύπημα. Ενώ αποτελείται από κόκκινο και κίτρινο, φέρει λιγότερη επιθετικότητα και αγριάδα από το κόκκινο. Οι λάτρεις του είναι διασκεδαστικοί, κοινωνικοί με χαρούμενη διάθεση. Ιδανικό για μα φορεθεί από τις γυναίκες στο πρώτο ραντεβού καθώς μαγνητίζει τη προσοχή!

Χρυσό

Το χρυσό είναι το απόλυτο χρώμα για να συμβολίσουμε την πολυτέλεια. Είναι ένα ζεστό χρώμα που μπορεί να είναι είτε φωτεινό και εύθυμο ή μελαγχολικό και παραδοσιακό.Το χρυσό χρώμα είναι ξαδέρφια με το κίτρινο και το καφέ και επίσης σχετίζεται με τον φωτισμό, την αγάπη, τη συμπόνια, το κουράγιο, το πάθος, τη μαγεία και τη σοφία. Ο χρυσός πιστεύεται ότι εμπνέει να αναζητήσουμε μεγαλύτερη γνώση και κατανόηση.

Καφέ

Το καφέ χρώμα είναι ένα ζεστό χρώμα που διεγείρει την όρεξη. Ενώ μερικές φορές θεωρείται βαρετό, αντιπροσωπεύει επίσης σταθερότητα, την ευγένεια, τη φιλικότητα, την αξιοπιστία, και την υγεία. Το καφέ χρώμα επηρεάζει το μυαλό και το σώμα δημιουργώντας συναισθήματα της υγιεινής, της σταθερότητας και της ειρήνης.

Πράσινο

Το πράσινο χρώμα δίνει μια ισορροπία ανάμεσα στην καρδιά και στο κεφάλι. Το πράσινο χρώμα μας ενθαρρύνει να έχουμε μια υγιή σχέση με τα συναισθήματά μας. Βοηθάει στην ταχύτητα του διαβάσματος και της αντίληψης ενώ αποτελεί σύμβολο γονιμότητας και ευφορίας. Οι «φίλοι» του πράσινου είναι πρακτικοί, γενναιόδωροι και προσγειωμένοι.

Άσπρο

Το λευκό χρώμα συμβολίζει την αθωότητα, τη καθαρότητα αλλά και την τελειότητα. Ευνοεί τα νέα ξεκινήματα αλλά και βοηθάει να «καθαρίσει το μυαλό». Οι άνθρωποι που προτιμούν το λευκό χρώμα είναι ειρηνικοί και αθώοι. Ίσως τώρα να αλλάξετε στάση απέναντι στα χρώματα που χρησιμοποιείτε καθημερινά!

Της Φλώρας Μακρή

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !