Τρουφάκια μαστίχας τυλιγμένα με καρύδα

Τα μυστικά των Chef

Ένα γλυκάκι νόστιμο και δροσερό που γίνεται τόσο εύκολα. Μια πανδαισία αρωμάτων που δοκιμάσαμε στη Χίο, το νησί της μαστίχας. Τα ολόλευκα τρουφάκια δένουν αρμονικά με τον καφέ, το λικεράκι και δροσερούς χυμούς… Είναι το γλυκάκι για το καλωσόρισμα στη Χίο.

Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά Χρόνος ψύξης 2 ώρες Πολύ εύκολη

Τρουφάκια μαστίχας τυλιγμένα με καρύδα

Υλικά

280 γρ. καρύδα τριμμένη

1 κ.γ. μαστίχα Χίου, σε σκόνη

2 σταγόνες μαστιχέλαιο

150 γρ. άχνη ζάχαρη

200 γρ. γλυκόζη

Για την επικάλυψη

Καρύδα τριμμένη

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την καρύδα,  τη μαστίχα και την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε στο μείγμα σιγά σιγά τη γλυκόζη και ανακατεύουμε και πάλι.

Τέλος προσθέτουμε το μαστιχέλαιο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα ομοιογενές και εύπλαστο.

Κόβουμε μικρά κομματάκια και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.

Σε πιατέλα πασπαλίζουμε την τριμμένη καρύδα και ρολάρουμε τα μπαλάκια μέχρι να καλυφθούν καλά.

Τα αράζουμε στην πιατέλα και αφού τα καλύψουμε με διαφάνεια τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον για να σφίξουν και σερβίρουμε.

Συνταγή:  Μαρία Αναστασάκη, εστιατόριο Porto Emborio, Μαύρα Βόλια, Χίου

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !