Koλοκυθοανθοί με τυριά και κουρκούτι μπύρας

Tips

Ένα καλοκαιρινό φαγητό πολύ νόστιμο. Τώρα είναι η καλύτερη εποχή για τους κολοκυθοανθούς, τους γεμίζουμε με τα τυράκια που αγαπάμε και τους τηγανίζουμε. Μπορούμε όμως αν είμαστε vegan ή νηστεύουμε να τηγανίσουμε τα κολοκυθολούλουδα μόνον βουτώντας τα στο κουρκούτι. Θα σας αρέσουν πολύ…

Χρόνος παρασκευής 40 λεπτά Εύκολη

Koλοκυθοανθοί με τυριά και κουρκούτι μπύρας

Υλικά για 4 άτομα

25 κολοκυθοανθοί

Για τη γέμιση

1 αυγό

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 φλιτζάνι ανθότυρο

½ φλιτζάνι τυρί φέτα

½ φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο

Για το κουρκούτι μπύρας

1 φλιτζάνι αλεύρι «που φουσκώνει»

1¼ φλιτζάνι μπίρα παγωμένη

λίγο αλάτι

Για το τηγάνισμα

ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε καλά τους κολοκυθοανθούς και τους στεγνώνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

Βγάζουμε τους στήμονες των λουλουδιών από μέσα με προσοχή, να μην  τρυπήσουμε το λουλούδι και μας φύγει η γέμιση.

Σε μπολ βάζουμε τα τυριά και τα λιώνουμε με το πιρούνι, προσθέτουμε το αυγό, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι, τον βασιλικό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε το εσωτερικό των λουλουδιών αφήνοντας αρκετό χώρο για να μπορέσουμε να κλείσουμε τα λουλούδια για να κρατηθεί η γέμιση. Τώρα αν θέλουμε μπορούμε να φυλάξουμε κάποια και στην κατάψυξη για άλλη φορά.

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μπύρα, το αλεύρι και λίγο αλάτι.

Ανακατεύουμε με το σύρμα για να έχουμε ένα χυλό ούτε παχύς ούτε πολύ αραιός.

Βουτάμε κάθε λουλούδι στο κουρκούτι και αμέσως τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.

Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.

Συνταγή Ιακωβίνα Καρούση, Νάξος

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !