Μια σαλάτα υπερτροφή με κόκκινες πιπεριές που είναι υψηλής διατροφικής αξίας, γιαούρτι και τυρί φέτα.
Μια νόστιμη σαλάτα που πλημμυρίζει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Ευωδιαστή, με χρώμα δύναμης που ταιριάζει με κρέας και ότι άλλο φανταστείτε. Την συνοδεύουμε με ζεστές ξεροψημένες αραβικές πιτούλες ή ψωμί καψαλισμένο πασπαλισμένο με ρίγανη.
Η σαλάτα μας δένει αρμονικά με κρασί ή τσίπουρο.
Tυροκαυτερή Γαλαξιδιώτικη
Από τη Μαρίνα Κουτσοπούλου, εστιατόριο Porto, Γαλαξίδι
Yλικά για 4 άτομα
2 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης, μεγάλες
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
80 γρ. τυρί φέτα ΠΟΠ
½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
Aνθό αλατιού
Πάπρικα
Για το φινίρισμα
Φετούλες κόκκινης πιπεριάς
Πάπρικα
Τρόπος Παρασκευής
Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις στεγνώνουμε με πετσέτα.
Τις βάζουμε σε ταψί, που έχουμε στρώσει με μεμβράνη και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 30-40 λεπτά, μέχρι τη εξωτερική μεμβράνη του δέρματος να φουσκώσει και να φαίνεται καμένη ανά διαστήματα.
Βγάζουμε τις πιπεριές από το φούρνο και τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ και τις σκεπάζουμε με μεμβράνη μέχρι να χλιάνουν για 15 λεπτά.
Βάζουμε τις πιπεριές στον πάγκο, τραβάμε το κοτσάνι τους, τις ανοίγουμε στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους.
Κόβουμε μερικά μικρά κομμάτια πιπεριάς και τα αφήνουμε στην άκρη, περίπου τη μισή πιπεριά.
Βάζουμε στο μπλέντερ τις υπόλοιπες πιπεριές και κάνουμε πουρέ.
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το τυρί φέτα και τη σπάμε με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, τον πουρέ πιπεριάς, την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σκεπάζουμε το μπολ με διαφάνεια και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Δοκιμάζουμε και αν θέλουμε αλατίζουμε.
Γαρνίρουμε τη τυροκαυτερή με φέτες φρέσκιας πιπεριάς και πάπρικα.