Πανεύκολη Μπουγάτσα

Tips

Η μπουγάτσα είναι  αγαπημένη  λιχουδιά για το πρωινό και κάθε στιγμή της ημέρας. Είναι πολύ ωραία ζεστή, η κρέμα βουτυράτη και οι πινελιές πορτοκαλιού χαρίζουν γεύση ιδιαίτερη.

Οι περισσότεροι συνηθίζουν να την πασπαλίζουν με ζάχαρη και κανέλα, όμως η καλύτερη εκδοχή για να απολαύσετε τη γεύση της είναι να τη σερβίρετε πασπαλισμένη μόνον με λίγη κανέλα Κεϋλάνης. Η ζάχαρη άχνη και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα όπως συνηθίζουν να την σερβίρουν σκοπό έχει μόνον να καλύψει μια δεύτερης ποιότητας κρέμα και φύλλο. Δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε.

Το ξενοδοχείο Γανυμήδης είναι βραβευμένο για το πρωινό του, που είναι εξαιρετικό.

Χρόνος παρασκευής 1 ώρα /  Εύκολο

Πανεύκολη Μπουγάτσα

Από την Εύη Παπαλέξη, ξενοδοχείο Γανυμήδης, Γαλαξίδι

Υλικά για 4 άτομα

1 λίτρο γάλα

1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό

1 κούπα ζάχαρη

10 φύλλα κρούστας

4  κ.σ. βούτυρο λιωμένο (2 για την κρέμα και 2 για το ταψί και τα φύλλα )

2 βανίλιες

Λίγο ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού

Για το σερβίρισμα

Κανέλα Κεϋλάνης

Τρόπος Παρασκευής

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί.

Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε 2 κ.σ. βούτυρο και ανακατεύουμε.

Μόλις πήξει η κρέμα την αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού.  Την αφήνουμε 10 λεπτά  να κρυώσει.

Βάζουμε στη βάση του ταψιού ένα-ένα τα φύλλα κρούστας συνολικά  5. Ενδιάμεσα τα ραντίζουμε με  λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε την κρέμα και την απλώνουμε σε όλο το ταψί.

Από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα 5 φύλλα, ραντίζοντας κάθε φορά με λιωμένο βούτυρο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 30  λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Όταν τη βγάλουμε από το φούρνο την αφήνουμε λίγο να κρυώσει, έπειτα σερβίρουμε  σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, κανέλα και μια φέτα πορτοκαλιού ή λεμονιού ανάλογα τι ξύσμα χρησιμοποιήσαμε.

Μικρά μυστικά

Η μπουγάτσα πρέπει να κρυώσει και μετά την πασπαλίζουμε με κανέλα γιατί διαφορετικά θα υγρανθεί και δεν θα είναι τόσο αρωματική.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !