Tυροκαυτερή  με κόκκινες πιπεριές

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια σαλάτα υπερτροφή με κόκκινες πιπεριές που είναι υψηλής διατροφικής αξίας, γιαούρτι και τυρί φέτα.

Μια νόστιμη σαλάτα που πλημμυρίζει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Ευωδιαστή, με χρώμα δύναμης που  ταιριάζει με κρέας και ότι άλλο φανταστείτε. Την συνοδεύουμε με ζεστές ξεροψημένες αραβικές πιτούλες πασπαλισμένες με ρίγανη. Η σαλάτα μας δένει αρμονικά με κρασί ή τσίπουρο.

Tυροκαυτερή  με κόκκινες πιπεριές

Yλικά για 4 άτομα

2 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης, μεγάλες

150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

80 γρ. τυρί φέτα ΠΟΠ

½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή

ανθό αλατιού

Για το σερβίρισμα

Αραβικές πιτούλες, ψημένες

Ρίγανη

Τρόπος Παρασκευής

Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις στεγνώνουμε με πετσέτα.

Τις βάζουμε σε ταψί, που έχουμε στρώσει με μεμβράνη και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 30-40 λεπτά, μέχρι τη εξωτερική μεμβράνη του δέρματος να φουσκώσει και να φαίνεται καμένη ανά διαστήματα.

Βγάζουμε τις πιπεριές από το φούρνο και τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ και τις σκεπάζουμε με μεμβράνη μέχρι να χλιαρύνουν για 15 λεπτά.

Βάζουμε τις πιπεριές στον πάγκο, τραβάμε το κοτσάνι τους, τις ανοίγουμε στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους.

Κόβουμε μερικά μικρά κομμάτια πιπεριάς και τα αφήνουμε στην άκρη, περίπου τη μισή πιπεριά.

Βάζουμε στο μπλέντερ τις υπόλοιπες πιπεριές και κάνουμε πουρέ.

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το τυρί φέτα και το σπάμε καλά με ένα πιρούνι.

Προσθέτουμε το γιαούρτι, τον πουρέ πιπεριάς, την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σκεπάζουμε το μπολ με διαφάνεια και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Δοκιμάζουμε και αν θέλουμε αλατίζουμε.

Γαρνίρουμε τη τυροκαυτερή με κορφούλα βασιλικού και πιπεριές.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Η ομορφιά ξεκινά από μέσα μας: Ποιες τροφές σε ομορφαίνουν

Καλή διατροφή, τακτική άσκηση και ένας τρόπος ζωής χωρίς καταχρήσεις και υπέρμετρο άγχος, είναι όσα μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου προκειμένου να νιώθεις...

Το κυπριακό χαλούμι έγινε ΠΟΠ

Μετά από μία δεκαετία προσπαθειών το χαλούμι, το πλέον αντιπροσωπευτικό παραδοσιακό τυρί της Κύπρου, έγινε και επίσημα Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Μετά την πρόσφατη...

Μωσαϊκό σοκολάτας

Το πιο εύκολο και αγαπημένο γλυκό ψυγείου, που ξυπνά παιδικές γευστικές αναμνήσεις. Γίνεται γρήγορα και η επικάλυψη  σοκολάτας με κουβερτούρα είναι φανταστική… Μπορείτε να...

Όχι πια σκούρα χρώματα, πες ναι στο mix & match

Μήπως το ροζ, το πορτοκαλί, το κίτρινο, το λαχανί, το τιρκουάζ και το λευκό είναι τα νέα μαύρα; Μήπως ήρθε η ώρα για χρωματικούς...

Κάνε το σπίτι σου πολύχρωμο! Ποια φυτά μυρίζουν άνοιξη

Άνοιξη! Ίσως η πιο αγαπημένη εποχή όλων. Η φύση ξαναγεννιέται, αρώματα και χρώματα λουλουδιών πλημμυρίζουν αυλές, κήπους, βεράντες, ακόμα και τους δρόμους. Η θερμοκρασία...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !