Tυροκαυτερή  με κόκκινες πιπεριές

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια σαλάτα υπερτροφή με κόκκινες πιπεριές που είναι υψηλής διατροφικής αξίας, γιαούρτι και τυρί φέτα.

Μια νόστιμη σαλάτα που πλημμυρίζει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Ευωδιαστή, με χρώμα δύναμης που  ταιριάζει με κρέας και ότι άλλο φανταστείτε. Την συνοδεύουμε με ζεστές ξεροψημένες αραβικές πιτούλες πασπαλισμένες με ρίγανη. Η σαλάτα μας δένει αρμονικά με κρασί ή τσίπουρο.

Tυροκαυτερή  με κόκκινες πιπεριές

Yλικά για 4 άτομα

2 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης, μεγάλες

150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

80 γρ. τυρί φέτα ΠΟΠ

½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή

ανθό αλατιού

Για το σερβίρισμα

Αραβικές πιτούλες, ψημένες

Ρίγανη

Τρόπος Παρασκευής

Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις στεγνώνουμε με πετσέτα.

Τις βάζουμε σε ταψί, που έχουμε στρώσει με μεμβράνη και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 30-40 λεπτά, μέχρι τη εξωτερική μεμβράνη του δέρματος να φουσκώσει και να φαίνεται καμένη ανά διαστήματα.

Βγάζουμε τις πιπεριές από το φούρνο και τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ και τις σκεπάζουμε με μεμβράνη μέχρι να χλιαρύνουν για 15 λεπτά.

Βάζουμε τις πιπεριές στον πάγκο, τραβάμε το κοτσάνι τους, τις ανοίγουμε στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους.

Κόβουμε μερικά μικρά κομμάτια πιπεριάς και τα αφήνουμε στην άκρη, περίπου τη μισή πιπεριά.

Βάζουμε στο μπλέντερ τις υπόλοιπες πιπεριές και κάνουμε πουρέ.

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το τυρί φέτα και το σπάμε καλά με ένα πιρούνι.

Προσθέτουμε το γιαούρτι, τον πουρέ πιπεριάς, την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σκεπάζουμε το μπολ με διαφάνεια και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Δοκιμάζουμε και αν θέλουμε αλατίζουμε.

Γαρνίρουμε τη τυροκαυτερή με κορφούλα βασιλικού και πιπεριές.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Γιορτινά ροφήματα και ποτά για εσένα και τους καλεσμένους σου

Οι γιορτές πλησιάζουν και ήρθε η ώρα να υποδεχτείς στο σπίτι σου συγγενείς και φίλους για να γιορτάσετε όλοι μαζί τα Χριστούγεννα και τον...

Το χριστουγεννιάτικο deco φέτος θα είναι φτιαγμένο από τα χεράκια μας

Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή της οικογένειας και η διακόσμηση του σπιτιού μας πρέπει δημιουργεί ένα background χαρούμενο με χρώμα και style. Φέτος αποφασίζουμε μαζί...

Mοσχαράκι μελένιο με κάστανα, πράσινο μήλο και πετιμέζι

Μια γιορτινή χειμωνιάτικη γεύση… με άρωμα Κρήτης. Ένα από ωραιότερα χριστουγεννιάτικα πιάτα, σαν εναλλακτική της γαλοπούλας. Εμείς σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε και σίγουρα...

Πως θα δημιουργήσετε μαγική ατμόσφαιρα στο παιδικό δωμάτιο;

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι γιορτές που πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να εξιτάρουμε τα παιδιά μας και να διασκεδάσουν με την...

Σαλάτα Γκουακαμόλε με ντομάτα και νάτσος

Μια σαλάτα superfood που αρέσει πολύ και γίνεται τόσο εύκολα. Σερβίρεται όλες τις ώρες από snack μέχρι ένα ελαφρύ δείπνο. Για τα παιδιά σας...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !