Tυρόπιτα φουρνιστή

Τα μυστικά των Chef

Μια πολύ νόστιμη και πλούσια πίτα με ελληνικά τυριά σε τέλεια γευστική αρμονία. Ας μην ξεχνάμε ότι οι πίτες είναι καταχωρημένες στο Dna των Eλλήνων και εμείς βρίσκουμε τις πιο γευστικές, τις πιο εύκολες και γρήγορες και σας τις παρουσιάζουμε.

Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά, Χρόνος παρασκευής 40 λεπτά / Εύκολη

Τυρόπιτα φουρνιστή 

Υλικά για 6 άτομα

1 πακέτο φύλλο κρούστας

500 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη

400 γρ. τυρί γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη

200 γρ.  καπνιστό τυρί Μετσοβόνε, τριμμένο

Αυγά

600 – 700 ml. γάλα φρέσκο

80 γρ. βούτυρο εκλεκτό, λιωμένο

1 – 2 κ.σ. αλεύρι κίτρινο, κοσκινισμένο

Φρεσκοτριμμένη ποικιλία πιπεριών

1 πρέζα μοσχοκάρυδο, τριμμένο

Τρόπος παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και βροχηδόν το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί.

Προσθέτουμε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τα τυριά, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Βουτυρώνουμε καλά ένα ρηχό ταψί και στρώνουμε 3-4 φύλλα καλά λαδωμένα ένα προς ένα.

Ρίχνουμε τη γέμιση στρώνοντας την επιφάνειά της και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα αφού τα λαδώσουμε.

Χαράζουμε την επιφάνεια της πίτας, σε κομμάτια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι αν ψήθηκε εσωτερικά και αν χρειάζεται αφήνουμε να ψηθεί λίγο ακόμα.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να «σταθεί» και να κρυώσει, χωρίς να την σκεπάσουμε για να παραμείνει το φύλλο τραγανό.

Συνταγή: Δημήτρης Παπάς, ταβέρνα «Πίσσια», Πίσσια Λουτρακίου

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !