Tυρόπιτα φουρνιστή

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια πολύ νόστιμη και πλούσια πίτα με ελληνικά τυριά σε τέλεια γευστική αρμονία. Ας μην ξεχνάμε ότι οι πίτες είναι καταχωρημένες στο Dna των Eλλήνων και εμείς βρίσκουμε τις πιο γευστικές, τις πιο εύκολες και γρήγορες και σας τις παρουσιάζουμε.

Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά, Χρόνος παρασκευής 40 λεπτά / Εύκολη

Τυρόπιτα φουρνιστή 

Υλικά για 6 άτομα

1 πακέτο φύλλο κρούστας

500 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη

400 γρ. τυρί γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη

200 γρ.  καπνιστό τυρί Μετσοβόνε, τριμμένο

Αυγά

600 – 700 ml. γάλα φρέσκο

80 γρ. βούτυρο εκλεκτό, λιωμένο

1 – 2 κ.σ. αλεύρι κίτρινο, κοσκινισμένο

Φρεσκοτριμμένη ποικιλία πιπεριών

1 πρέζα μοσχοκάρυδο, τριμμένο

Τρόπος παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και βροχηδόν το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί.

Προσθέτουμε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τα τυριά, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Βουτυρώνουμε καλά ένα ρηχό ταψί και στρώνουμε 3-4 φύλλα καλά λαδωμένα ένα προς ένα.

Ρίχνουμε τη γέμιση στρώνοντας την επιφάνειά της και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα αφού τα λαδώσουμε.

Χαράζουμε την επιφάνεια της πίτας, σε κομμάτια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι αν ψήθηκε εσωτερικά και αν χρειάζεται αφήνουμε να ψηθεί λίγο ακόμα.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να «σταθεί» και να κρυώσει, χωρίς να την σκεπάσουμε για να παραμείνει το φύλλο τραγανό.

Συνταγή: Δημήτρης Παπάς, ταβέρνα «Πίσσια», Πίσσια Λουτρακίου

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Fish and Chips

Η κλασική, αυθεντική συνταγή που είναι νόστιμη πολύ. Το αγαπημένο street food των Άγγλων και όχι μόνον… Σερβίρονται σε χάρτινο χωνάκι ή πιατελίτσα και...

Βάφλες Βρυξελλών

Οι Βέλγοι είναι πολύ περήφανοι για τις βάφλες και θεωρούνται το εθνικό τους γλυκό. Στις Βρυξέλλες προσφέρονται με 30 διαφορετικούς ευφάνταστους συνδυασμούς. Στο περίφημο...

Gazpacho

Tο γκασπάτσο είναι η αυθεντική ισπανική καλοκαιρινή σούπα που δροσίζει και αρέσει πολύ. Είναι πανεύκολη και νόστιμη γιατί οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους,...

Bratkartoffeln, γερμανικές πατάτες

Η αυθεντική γερμανική συνταγή για τις πατάτες, που δένουν αρμονικά με τα λουκάνικα, το κότσι, το σνίτσελ. Στην αγαπημένη μας μπυραρία του Schumacher 1838,...

Γερμανικό χοιρινό κότσι Schweinshaxe

Η αυθεντική συνταγή για ένα κότσι που θα θυμάστε… το δοκιμάσαμε στην περίφημη μπυραρία Schumacher του 1838, στο Dusseldorf. Το περιβάλλον απίθανο, ζεστή...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !