Πράσινη σαλάτα με σολομό και αβοκάντο

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια δροσερή χορταστική σαλάτα, που μπορεί να αποτελέσει κυρίως πιάτο για ένα ελαφρύ μεσημεριανό. Είναι υψηλής διατροφικής αξίας αφού είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Μια εύκολη και νόστιμη σαλάτα που πρέπει να «υιοθετήσουμε» στη διατροφή μας.

Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Εύκολη

Πράσινη σαλάτα με σολομό και αβοκάντο

Υλικά για 2 άτομα

200 γρ. πράσινα σαλατικά επιλογής μας

2 ώριμα αβοκάντο

Χυμό από 1 λεμόνι για τα αβοκάντο

2 φέτες καπνιστό σολομό

25 γρ. κουκουνάρι

50 γρ. κρεμώδες τυρί με χαμηλά λιπαρά

Χυμό από 1 λεμόνι

¾ κ.γ. μουστάρδα απαλή

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Ελαιόλαδο εκλεκτό

Tρόπος παρασκευής

Κόβουμε το αβοκάντο στα δύο, βγάζοντας το κουκούτσι και αφαιρούμε τη φλούδα.

Στη συνέχεια κόβουμε το αβοκάντο σε φέτες κατά μήκος και τις περνάμε με το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.

Κόβουμε σε λωρίδες τον καπνιστό σολομό.

Σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, καβουρδίζουμε ελαφρά το κουκουνάρι.

Σε μπολ ετοιμάζουμε το μείγμα με το κρεμώδες τυρί, τη μουστάρδα, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και τέλος το κουκουνάρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στα πιάτα βάζουμε σαν βάση τα πράσινα σαλατικά και από πάνω τις φέτες αβοκάντο, το μείγμα του τυριού και τις φέτες σολομού.

Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένα πιπέρια.

Σερβίρουμε αν θέλουμε και με κρίθινα παξιμάδια.

Συνταγή : Bαγγέλης Κουμπιάδης Bραβευμένος Chef

Μικρά μυστικά

Τα αβοκάντο πρέπει να είναι αρκετά ώριμα για να έχουν κίτρινη σάρκα. Δεν πρέπει να ούτε πράσινα, ούτε μαύρα. Για να τα επιλέξουμε μπορούμε να πατήσουμε με το δάκτυλό μας σε κάποιο σημείο και αν είναι πολύ σκληρό, τότε δεν είναι αρκετά ώριμο, αν όμως είναι πολύ μαλακό τότε είναι υπερώριμο. Επιλέγουμε τη μέση κατάσταση.

Προηγούμενο άρθροΥγιεινή ατμόσφαιρα στο σπίτι
Επόμενο άρθροTυρόπιτα φουρνιστή

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Fish and Chips

Η κλασική, αυθεντική συνταγή που είναι νόστιμη πολύ. Το αγαπημένο street food των Άγγλων και όχι μόνον… Σερβίρονται σε χάρτινο χωνάκι ή πιατελίτσα και...

Βάφλες Βρυξελλών

Οι Βέλγοι είναι πολύ περήφανοι για τις βάφλες και θεωρούνται το εθνικό τους γλυκό. Στις Βρυξέλλες προσφέρονται με 30 διαφορετικούς ευφάνταστους συνδυασμούς. Στο περίφημο...

Gazpacho

Tο γκασπάτσο είναι η αυθεντική ισπανική καλοκαιρινή σούπα που δροσίζει και αρέσει πολύ. Είναι πανεύκολη και νόστιμη γιατί οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους,...

Bratkartoffeln, γερμανικές πατάτες

Η αυθεντική γερμανική συνταγή για τις πατάτες, που δένουν αρμονικά με τα λουκάνικα, το κότσι, το σνίτσελ. Στην αγαπημένη μας μπυραρία του Schumacher 1838,...

Γερμανικό χοιρινό κότσι Schweinshaxe

Η αυθεντική συνταγή για ένα κότσι που θα θυμάστε… το δοκιμάσαμε στην περίφημη μπυραρία Schumacher του 1838, στο Dusseldorf. Το περιβάλλον απίθανο, ζεστή...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !