Μια δροσερή χορταστική σαλάτα, που μπορεί να αποτελέσει κυρίως πιάτο για ένα ελαφρύ μεσημεριανό. Είναι υψηλής διατροφικής αξίας αφού είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Μια εύκολη και νόστιμη σαλάτα που πρέπει να «υιοθετήσουμε» στη διατροφή μας.
Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Εύκολη
Πράσινη σαλάτα με σολομό και αβοκάντο
Υλικά για 2 άτομα
200 γρ. πράσινα σαλατικά επιλογής μας
2 ώριμα αβοκάντο
Χυμό από 1 λεμόνι για τα αβοκάντο
2 φέτες καπνιστό σολομό
25 γρ. κουκουνάρι
50 γρ. κρεμώδες τυρί με χαμηλά λιπαρά
Χυμό από 1 λεμόνι
¾ κ.γ. μουστάρδα απαλή
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένα πιπέρια
Ελαιόλαδο εκλεκτό
Tρόπος παρασκευής
Κόβουμε το αβοκάντο στα δύο, βγάζοντας το κουκούτσι και αφαιρούμε τη φλούδα.
Στη συνέχεια κόβουμε το αβοκάντο σε φέτες κατά μήκος και τις περνάμε με το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
Κόβουμε σε λωρίδες τον καπνιστό σολομό.
Σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, καβουρδίζουμε ελαφρά το κουκουνάρι.
Σε μπολ ετοιμάζουμε το μείγμα με το κρεμώδες τυρί, τη μουστάρδα, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και τέλος το κουκουνάρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στα πιάτα βάζουμε σαν βάση τα πράσινα σαλατικά και από πάνω τις φέτες αβοκάντο, το μείγμα του τυριού και τις φέτες σολομού.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένα πιπέρια.
Σερβίρουμε αν θέλουμε και με κρίθινα παξιμάδια.
Συνταγή : Bαγγέλης Κουμπιάδης Bραβευμένος Chef
Μικρά μυστικά
Τα αβοκάντο πρέπει να είναι αρκετά ώριμα για να έχουν κίτρινη σάρκα. Δεν πρέπει να ούτε πράσινα, ούτε μαύρα. Για να τα επιλέξουμε μπορούμε να πατήσουμε με το δάκτυλό μας σε κάποιο σημείο και αν είναι πολύ σκληρό, τότε δεν είναι αρκετά ώριμο, αν όμως είναι πολύ μαλακό τότε είναι υπερώριμο. Επιλέγουμε τη μέση κατάσταση.