Tζατζίκι αλλιώς …

Tips

Δυνατό και υπέροχο, το τζατζίκι είναι μια γεύση εμβληματική της ελληνικής κουζίνας. Εμείς προσθέτουμε και άλλα συστατικά που προσφέρουν αρμονία μοναδική και είναι ακόμα πιο νόστιμο. Το μυστικό της επιτυχίας είναι να επιλέξουμε ένα καλό γιαούρτι στραγγιστό. Αν θέλουμε να μειώσουμε την ένταση του σκόρδου τότε αφαιρούμε την πράσινη φύτρα,  που βρίσκεται σε κάθε σκελίδα.

Το ελαιόλαδο πρέπει να είναι εκλεκτό και το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Χρόνος ψύξης 1 ώρα / Πολύ εύκολο

Τζατζίκι αλλιώς …

Από τη Μαρίνα Κουτσοπούλου, cheffe Αμαδρυάδες, Διχώρι Φωκίδας

Υλικά για 8 άτομα

500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, εξαιρετικής ποιότητος

2 μεγάλα αγγούρια, με την πράσινη φλούδα τους

1 καρότο

4 σκελίδες σκόρδο

Ξύδι δυνατό από λευκό κρασί

Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο

Αλάτι θαλασσινό

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το φινίρισμα

Ελιές

Φέτα αγγουριού

Τρόπος Παρασκευής

Πλένουμε καλά τα αγγούρια, που έχουμε βάλει στο ψυγείο για να δροσιστούν.

Με τον τρίφτη στη χοντρή πλευρά τα τρίβουμε και τα αφήνουμε μέσα στο σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά. Αν θέλουμε πιέζουμε και με τα δάκτυλα να φύγουν τα πολλά υγρά.

Καθαρίζουμε το σκόρδο και το  χτυπάμε στο μπλέντερ ή στο γουδί για να λιώσει.

Ξύνουμε ελαφρά το καρότο στην επιφάνειά του και το τρίβουμε.

Βάζουμε το γιαούρτι σε μεγάλη μπολ και προσθέτουμε το αγγούρι, το καρότο, το σκόρδο, το αλάτι και αφού ανακατέψουμε ρίχνουμε σιγά σιγά το ξύδι και μετά το ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνεχώς από τα δεξιά προς τα αριστερά κυκλικά.

Δοκιμάζουμε και ανάλογα με τις προτιμήσεις μας, προσθέτουμε περισσότερο ελαιόλαδο ή ξύδι ή ακόμα και αλάτι ανακατεύοντας συνεχώς.

Σκεπάζουμε με διαφάνεια καλά το τζατζίκι και το βάζουμε  στο ψυγείο για 2 – 3 ώρες.

Αμέσως μετά το σερβίρουμε ρίχνοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.

Διακοσμούμε με ελιά μαύρη ή πράσινη, μια φέτα αγγουριού ή κάπαρη.

Μικρά μυστικά

Αν δεν έχουμε στραγγιστό γιαούρτι χρησιμοποιούμε πλήρες γιαούρτι και το βάζουμε σε ένα τουλπάνι για 2 ώρες και το χρησιμοποιούμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !