Σωστή χρήση της ηλεκτρικής σκούπας για πιο καθαρό σπίτι

Tips

Για την αποτελεσματική χρήση της ηλεκτρικής σκούπας, που θα έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη λειτουργία της και τον βέλτιστο καθαρισμό του σπιτιού σας είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε μερικές βασικές συμβουλές:

Επιλογή της Κατάλληλης Ηλεκτρικής Σκούπας

Επιλέξτε ένα μοντέλο βάσει των αναγκών σας . Αν για παράδειγμα έχετε κατοικίδια ή στο σπίτι πάσχει κάποιος από αλλεργίες  θα πρέπει να αγοράσετε μια σκούπα με ειδικές λειτουργίες.   Ακόμα, επιλέξετε ανάλογα με το είδος των πατωμάτων σας. Αν για παράδειγμα έχετε χοντρά χαλιά προτιμήστε μια σκούπα που να διαθέτει την κατάλληλη ισχύ και τα σχετικά ακροφύσια. Πολύ πρακτικές είναι και οι ασύρματες σκούπες στικ που σκουπίζουν χωρίς να χρειάζεται να αλλάξετε πρίζα από δωμάτιο σε δωμάτιο και χωρίς να μπερδεύεστε στα καλώδια. Τέλος, αν δεν διαθέτετε πολύ χρόνο επιλέξτε μια ρομποτική σκούπα που θα κάνει όλη τη δουλειά μόνη της.

Προετοιμασία Πριν τον Καθαρισμό

Αφαιρέστε μικροαντικείμενα από το πάτωμα για να μην τα τραβήξει η σκούπα και προκληθεί απόφραξη. Ακόμα, βεβαιωθείτε ότι η σακούλα ή ο κάδος δεν είναι γεμάτοι.

Σωστή Χρήση

Ρυθμίστε το ύψος της σωλήνας ανάλογα με το ύψος σας, και το ύψος της βούρτσας ανάλογα με τον τύπο πατώματος. Καθαρίστε με συστηματικές κινήσεις πίσω-μπρος. Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα ακροφύσια για γωνίες, έπιπλα και στενούς χώρους.

Συντήρηση

Καθαρίζετε τακτικά τα φίλτρα για καλύτερη απόδοση, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Ελέγχετε και καθαρίζετε τις βούρτσες για να αποφευχθεί η φθορά τους.

Αποθήκευση

Αποθηκεύστε τη σκούπα σε έναν καθαρό και ξηρό χώρο, αφού μαζέψετε ή τυλίξετε το καλώδιό της.

Ενεργειακή Απόδοση

Μοντέλα με υψηλή ενεργειακή απόδοση μειώνουν το κόστος και την ενεργειακή κατανάλωση με αποτέλεσμα να μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε όσο συχνά θέλετε.

Περιβαλλοντική Ευαισθησία

Χρησιμοποιήστε επαναχρησιμοποιήσιμες ή βιοδιασπώμενες σακούλες και όταν αλλάζετε σκούπα, επιδιώξτε την ανακύκλωση της παλιάς.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !