Ένας γλυκός πειρασμός που γίνεται με μαύρη σοκολάτα και καστανή ζάχαρη. Είναι πανεύκολο και σίγουρα θα ενθουσιάσετε μικρούς και μεγάλους. Αν δεν σας αρέσουν τα πεκάν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καρύδια.
Ένα γλυκό που μπορείτε να φτιάξετε σε γενέθλια αλλά και φιλικές συγκεντρώσεις. Είναι η ιδεατή συνταγή για να τη φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας. Θα το ευχαριστηθούν αλλά δεν μπορούμε να εγγυηθούμε πόση ώρα θα χρειαστείτε για να τακτοποιήσετε την κουζίνα σας…
Χρόνος παρασκευής 1 ώρα / Εύκολο
Αμερικάνικο Μπράουνι
Από το Met Hotel, Θεσσαλονίκη
Υλικά για 1 ταψί
200 γρ. μαύρη σοκολάτα ζαχαροπλαστικής
130 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. βανιλίνη
130 γρ. ανάλατο ή αλατισμένο βούτυρο
3 αυγά
80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
80 γρ πεκάν, χοντροκομμένα
Τρόπος παρασκευής
Αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180ο C.
Στη συνέχεια λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ή σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε.
Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα δοχείο.
Παράλληλα στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε δυνατά με το σύρμα μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Προσθέτουμε βροχηδόν το κοσκινισμένο αλεύρι και μετά το μείγμα της σοκολάτας και τα ανακατεύουμε μαζί με τον γάντζο του μίξερ.
Τέλος προσθέτουμε τα πεκάν χοντροκομμένα.
Βουτυρώνουμε το ταψί ή το στρώνουμε με λαδόκολα και ρίχνουμε τη ζύμη του μπράουνι.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με σταγόνες μαύρης σοκολάτας.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30 λεπτά.
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.