Μαγικό φίλτρο …. για αρμονικό ύπνο

Tips

Σίσσυ Νίκα Δημοσιογράφος

Ο ύπνος είναι βασικός παράγοντας για τη σωματική και ψυχολογική ισορροπία, αλλά και την ευζωία.

Μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων υποφέρει από διαταραχές ύπνου, ενώ θεωρούνται τυχεροί οι άνθρωποι που απολαμβάνουν έναν ήρεμο και αναζωογονητικό ύπνο, που χαρίζει αρμονία στο σώμα και στον νου.

Κατά την αϋπνία ο οργανισμός και ο εγκέφαλος δεν μπορούν να ξεκουραστούν βαθιά, οπότε δημιουργούνται προβλήματα.

Από πρόσφατη έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Harvard το ποσοστό των ανθρώπων που υποφέρουν από διαταραχές του ύπνου αγγίζουν το 68%.

Οι διαταραχές του ύπνου επηρεάζουν την προσωπική και την επαγγελματική τους ζωή.

Πριν καταφύγει κάποιος σε φαρμακευτικά σκευάσματα υπάρχει τρόπος να έχουμε ενθαρρυντικά αποτέλεσμα με τη χρήση των φυσικών υλικών, από το φαρμακείο της φύσης.

Ίσως λοιπόν αυτά τα «μαγικά φίλτρα» που έφτιαχναν οι γιαγιάδες για να έχουν ήρεμο και ξεκούραστο ύπνο, αποτελούν τη λύση στα προβλήματα διαταραχών του ύπνου.

Απόλυτοι πρωταγωνιστές είναι το λεμόνι και το τζίντζερ.

Έτσι λίγο πριν πέσουμε για ύπνο μπορούμε να ετοιμάσουμε ένα τσάι και να προσθέτουμε φρέσκο χυμό λεμονιού και φρέσκο τζίντζερ τριμμένο ή σε σκόνη.

Το μυστικό για να διατηρήσουν τα οφέλη τους το λεμόνι αλλά και το τζίντζερ είναι να αποφύγουμε το βρασμό και απλά να εμποτιστούν μέσα στο τσάι για 5-8 λεπτά.

Μόλις το έγχυμα είναι έτοιμο, προσθέτουμε αν θέλουμε μια κουταλιά μελιού και ανακατεύουμε καλά.

Έτσι αποφεύγουμε τη χρήση ζάχαρης, ενώ παράλληλα είναι γνωστός ο ρόλος του μελιού στη μάχη κατά των ελευθέρων ριζών στον οργανισμό μας.

Αυτό το ρόφημα είναι το «μαγικό φίλτρο», που χαρίζει δύναμη, ευεξία και υγεία.

Το σίγουρο είναι ότι θα κοιμηθείτε σαν πουλάκι…

Επιπλέον δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το λεμόνι όπως και το τζίντζερ είναι πλούσιες πηγές βιταμινών C και Β6, αντιοξειδωτικών και μετάλλων.

Το λεμόνι χαρίζει αναζωογόνηση και το τζίντζερ ηρεμία… που είναι ο απόλυτος συνδυασμός για έναν αρμονικό ύπνο.

Επίσης εκτός της ηρεμίας και του αναζωογονητικού ύπνου, το ρόφημα ανακουφίζει από τη δυσπεψία, που αποτελεί παράγοντα αϋπνίας.

Το ρόφημα συμβάλει στην ανακούφιση από το φούσκωμα και τους πόνους του στομάχου. Ειδικότερα το κιτρικό οξύ που περιέχει το λεμόνι, τονώνει την έκκριση των γαστρικών οξέων.

Σημαντικό επίσης είναι να αναφέρουμε ότι το τζίντζερ καταπολεμά τις φλεγμονές, γιατί περιέχει ένα ενεργό συστατικό που ονομάζεται τζιντζερόλη και δρα σαν αντιφλεγμονώδες.

Όμως ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες ώστε να γνωρίσουμε την ακριβή δοσολογία του τζίντζερ ώστε να έχουμε οριστικό αποτέλεσμα.

Προηγούμενο άρθροΡυζόγαλο με σοκολάτα
Επόμενο άρθροΑμερικάνικο Μπράουνι

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !