Ρυζόγαλο με σοκολάτα

Tips

Το ρυζόγαλο αρέσει πολύ και προσφέρετε σαν snack, το πρωινό ή ένα ελαφρύ δείπνο. Για να είναι πιο προσιτό στα παιδιά και να μοιάζει περισσότερο με γλυκό αναζητήσαμε την τέλεια συνταγή για ένα σοκολατένιο ρυζόγαλο. Το σίγουρο είναι ότι τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν.

Χρόνος παρασκευής 45 λεπτά / Χρόνος ψύξης 1 ώρα / Εύκολο

Ρυζόγαλο με σοκολάτα

Από το ξενοδοχείο The Met, Θεσσαλονίκη

Υλικά για 6 άτομα

300 ml νερό εμφιαλωμένο

50 γρ. ρύζι γλασέ

1 γρ. αλάτι

400 ml γάλα με 3,5% λιπαρά

75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

2 κάψουλες βανιλίνη ή μαστίχα Χίου ΠΟΠ

100 ml γάλα με 3,5% λιπαρά, από το ψυγείο

15 γρ κόρν φλάουρ

50 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

Για το φινίρισμα

Σταγόνες μπίετερ σοκολάτας

Σαντιγί

12 φράουλες

Tρόπος παρασκευής

Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το ρύζι και το αλάτι.

Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Μόλις το ρύζι μαλακώσει το αδειάζουμε σε σουρωτήρι για να στραγγίξει.

Στην συνέχεια ξεπλένουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανιλίνη και αρχίζουμε να ζεσταίνουμε μέχρι λίγο πριν από το σημείο βρασμού.

Ταυτόχρονα προσθέτουμε μέσα σε μπολ τα 100 ml κρύο γάλα και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στην συνέχεια μόλις το μίγμα των υλικών στην κατσαρόλα γίνει χλιαρό, προσθέτουμε το μείγμα του κρύου γάλακτος και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να βράσουν και να γίνει χυλός.

Προσθέτουμε άμεσα το βρασμένο ρύζι και συνεχίζουμε το βρασμό σε μέτρια φωτιά μέχρι να έχουμε έναν παχύρευστος χυλό.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα.

Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι η σοκολάτα να λιώσει εντελώς και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σερβίρουμε σε μπολ ή ποτήρια μαρτίνι πασπαλίζοντας με σταγόνες μπίτερ σοκολάτας και αφήνουμε για 1 ώρα να κρυώσουν στο εξωτερικό περιβάλλον.

Αν θέλουμε τα σκεπάζουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο.

Σερβίρουμε με κρέμα σαντιγί και φράουλες φρέσκες ή φρούτα του δάσους ή ακόμα και με ¼ της φέτας ανανά ή και ξύσμα πορτοκαλιού.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !