Βελουτέ καρότου αρωματισμένη με πιπερόριζα

Τα μυστικά των Chef

 Μια θρεπτική σούπα για τις χειμωνιάτικες βραδιές…

Μια σούπα καμωμένη με καρότα, τζίντζερ, κουρκουμά, μαϊντανό, ελαιόλαδο, γιαούρτι και πατάτες. Μια σούπα ενδυνάμωσης και θωράκισης του οργανισμού μας, ένα πιάτο πλημμυρισμένο με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Γίνεται εύκολα και είναι τόσο νόστιμο.

 arrot and pumpkin cream-soup. Vegetarian vegetables soup. Close up.

Ο πολυβραβευμένος μας chef Κώστας Γεωργατζάς αυτή τη σούπα μας έφτιαξε όταν του ζητήσαμε ένα πιάτο για αποτοξίνωση και ενδυνάμωση του οργανισμού που το έχουμε όλοι τόσο ανάγκη.

Βελουτέ καρότου αρωματισμένη με τζίντζερ

Από τον Κώστα Γεωργατζά, πολυβραβευμένο executive chef

 Υλικά  για 4 άτομα 

1 κιλό καρότα

150 γρ. πατάτες

11/2 λίτρα ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών

60 γρ. φρέσκο τζίντζερ, σε φέτες

2 γρ. κουρκουμα

100 γρ γιαούρτι στραγγιστό

40 γρ βούτυρο εκλεκτό  82 %

Φύλλα από 1 κλωνάρι μαϊντανο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Ελαιόλαδο εκλεκτό

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε το καρότο και τις πατάτες σε λεπτές φέτες.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να «κάψει» και σοτάρουμε το καρότο και την πατάτα. Προσθέτουμε το τζίντζερ και πασπαλίζουμε με τον κουρκουμά.

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών.

Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ.

Προσθέτουμε το βούτυρο και το γιαούρτι και συνεχίζουμε να πολτοποιούμε μέχρι να γίνει βελουτέ.

Αν χρειαστεί βάζουμε αλάτι ή πιπέρι και αν θέλουμε προσθέτουμε και ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε ραντίζοντας με σταγόνες ελαιόλαδο και ένα φύλλο μαϊντανού.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !