Βloody Mary αλλιώς …

Tips

Το cocktail bloody mary, είναι αγαπημένο και στην επετειακή γιορτή του ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτη, απολαύσαμε bloody mary με ούζο αντί βότκα.

Το αποτέλεσμα τους δικαίωσε και θα αρχίσουμε και εμείς να απολαμβάνουμε το αγαπημένο cocktail στην ελληνική του εκδοχή με ούζο… ήδη μυρίζει άνοιξη και θα είναι επικό σαν aperitivo, αλλά και σαν καλωσόρισμα πριν το δείπνο με φίλους…

Βloody Mary αλλιώς …

Από το Ούζο Πλωμαρίου

Υλικά για 10 σφηνάκια

120 ml  χυμός ντομάτας

50 ml ούζο Πλωμαρίου

3-4 σταγόνες balsamiko

3- 4 σταγόνες ταμπάσκο

15 ml χυμό λεμονιού

1/3 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη

1/3 κ.γ. καπνιστή πάπρικα, σε σκόνη

10 κόκκους μαύρο πιπέρι

Αλάτι χοντρό

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πάγο, τριμμένο

Για το γαρνίρισμα

10 κλωναράκια σέλερι, καλά πλυμένο και καθαρισμένο από τις ίνες του

Αλάτι χοντρό

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βάζουμε όλα τα υλικά της συνταγής στον κάδο ενός μπλέντερ, εκτός από το ούζο και το χυμό λεμόνι..

Χτυπάμε για 1 λεπτό σε μέτρια ένταση και σουρώνουμε σε ένα δοχείο αποστειρωμένο.

Βρέχουμε το χείλος από τα σφηνάκια με φέτα λεμονιού.

Βάζουμε αλάτι και κύμινο σε ένα πιάτο και βουτάμε μέσα το στόμιο από τα σφηνάκια για να χαρίσουμε extra νοστιμιά στο cocktail.

Τινάζουμε το ποτήρι για να φύγει το περιττό αλάτι.

Προσθέτουμε σε μια κανάτα το μείγμα από το χυμό ντομάτας που έχουμε στο μπλέντερ, το ούζο και 15 ml από το χυμό λεμονιού.

Ρίχνουμε πολύ πάγο και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα του cocktail.

Σε κάθε σφηνάκι βάζουμε ένα κλωνάρι σέλερι.

Σερβίρουμε το cocktail στα σφηνάκια.

Μικρά μυστικά 

Μπορούμε να γαρνίρουμε το bloody mary με ελίτσες, ντοματίνια, ακόμα και με ψημένες ή βραστές γαρίδες ή μπέικον ψητό σε ροδέλα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !