Ζήστε σε ένα Σπίτι με Λιγότερη Σκόνη

Tips

Μια από τις πλέον βαρετές, κατά κοινή ομολογία, δουλειές στο σπίτι είναι το ξεσκόνισμα. Ωστόσο είναι απαραίτητο να γίνεται σε τακτική βάση καθώς η σκόνη εκτός από το ότι είναι αντιαισθητική προκαλεί και προβλήματα, ιδιαίτερα στους ανθρώπους που έχουν αλλεργίες και αναπνευστικά θέματα, στους ηλικιωμένους και στα βρέφη.

Η σκόνη είναι ένα αναπόφευκτο στοιχείο σε κάθε σπίτι, αλλά υπάρχουν ορισμένες συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν στον περιορισμό της ποσότητας της σκόνης που συσσωρεύεται μέσα στο σπίτι σας.

Τακτικός Καθαρισμός

Ο τακτικός καθαρισμός είναι βασικός για τον περιορισμό της σκόνης. Χρησιμοποιήστε μια πανίσχυρη σκούπα με φίλτρο HEPA για να αφαιρείτε τη σκόνη από τα πατώματα και τα χαλιά τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Αν δεν διαθέτετε αρκετό χρόνο για τον καθαρισμό των δαπέδων σας μπορείτε να αγοράσετε μια σκούπα – σφουγγαρίστρα ρομπότ που μπορεί να καθαρίσει όλο το σπίτι ακόμα και όταν εσείς απουσιάζετε. Όσον αφορά στις λοιπές επιφάνειες που μαζεύουν σκόνη, όπως τα ράφια, τα τραπέζια κ.λπ. είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρική σκούπα με το κατάλληλο ακροφύσιο αντί για τα παραδοσιακά ξεσκονόπανα ή φτερά, προκειμένου να απαλλαγείτε από τη σκόνη και όχι απλά να τη σπρώξετε πιο πέρα.

Χρήση Καθαριστικών Αέρα

Οι καθαριστές αέρα απορροφούν τα αιωρούμενα σωματίδια σκόνης. Διαθέτουν προηγμένα φίλτρα που απαλλάσσουν τον αέρα από τη σκόνη αλλά και από επικίνδυνες χημικές ενώσεις και μικροοργανισμούς. Έτσι, η σκόνη αργεί να συσσωρευτεί στις επιφάνειες και εσείς εξοικονομείτε χρόνο ενώ απολαμβάνετε μια ευχάριστη και υγιεινή ατμόσφαιρα.

Καλύμματα

Χρησιμοποιήστε καλύμματα για τα έπιπλα και τα στρώματα προκειμένου να προστατευτείτε από τη σκόνη. Με ένα απλό τίναγμα ή με το πλύσιμό τους, τα απαλλάσσετε από τη σκόνη εύκολα και απλά και δεν ασχολείστε συχνά με το σαφώς πιο δύσκολο και χρονοβόρο καθαρισμό του στρώματος ή των ταπετσαριών των επίπλων.

Ρύθμιση Υγρασίας

Η διατήρηση της υγρασίας κάτω του 50% μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό της σκόνης και των ακάρεων. Χρησιμοποιήστε αφυγραντήρες για να διατηρείτε την υγρασία σε χαμηλά επίπεδα.

Κλείσιμο Παραθύρων και Πορτών

Το κλείσιμο των παραθύρων και των πορτών, ιδιαίτερα κατά τις ώρες που υπάρχει περισσότερη κίνηση έξω, μπορεί να περιορίσει την είσοδο της σκόνης. Εντοπίστε πηγές σκόνης, όπως οικοδομές τριγύρω από το σπίτι σας και κρατήστε κλειστά τα παράθυρά σας για το διάστημα της ημέρας που εκτελούνται εργασίες. Ακόμα, αποφύγετε το άνοιγμά τους όταν έξω πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Προϊόντα Καθαρισμού

Χρησιμοποιήστε προϊόντα καθαρισμού που δεν αφήνουν υπολείμματα που μπορεί να προσελκύσουν σκόνη.

Πράσινες Επιλογές

Τα φυτά μπορούν να βοηθήσουν στην απορρόφηση των σωματιδίων σκόνης, επομένως τοποθετήστε κάποια φυτά μέσα στο σπίτι σας.

Τακτική Αλλαγή Φίλτρων

Αλλάζετε τακτικά τα φίλτρα του συστήματος κλιματισμού σας για να μειώσετε την κυκλοφορία της σκόνης μέσα στο σπίτι σας.

Μίνιμαλ διακόσμηση

Όσο λιγότερα αντικείμενα υπάρχουν στις επιφάνειες, τόσο πιο εύκολο είναι να καθαρίζετε τη σκόνη. Αποφύγετε λοιπόν τα πολλά έπιπλα και διακοσμητικά.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !