Ζυμαράκια γεμιστά με σοκολάτα

Tips

Μια απίθανη γευστική δημιουργία της Σλοβακία για τα Χριστούγεννα και κάθε γιορτή είναι τα Knedličky plnené με σοκολάτα.

Ο executive chef του ξενοδοχειακού ομίλου Ensana που βρίσκεται στο κοσμοπολίτικο Piestany, της Σλοβακίας, το νησάκι των spa, των ιαματικών πηγών, της ευζωίας

Ένας τόπος ιδανικός για τα Χριστούγεννα και κάθε εποχή του χρόνου, για ανανέωση και μακροζωία….

Χρόνος παρασκευής 45 λεπτά / Εύκολο

Ζυμαράκια γεμιστά με σοκολάτα

Από τον executive chef Ivan Kessl,  Ensana Hotels, Piestany, Σλοβακία

Υλικά για 4 άτομα

125 ml νερό

125 ml γάλα

50 γρ. βούτυρο

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

100 γρ.  σιμιγδάλι ψιλό

1 αυγό

Σοκολάτα κουβερτούρα

Για το φινίρισμα

Φουντούκια ή καρύδια

Βούτυρο

Τρίμα φρυγανιάς ή 1 κ.σ. χοντρό σιμιγδάλι

Σάλτσα σοκολάτας

Φρέσκα σμέουρα ή άλλα φρούτα του δάσους

Τρόπος παρασκευής

Σε κατσαρόλα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά το νερό, το γάλα, μια πρέζα αλάτι και το βούτυρο και ανακατεύουμε ανά διαστήματα.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι και ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχουμε ένα χυλό και αφήνουμε να κρυώσει.

Στον κρύο χυλό προσθέτουμε ένα αυγό και ανακατεύουμε.

Σχηματίζουμε μπαλάκια από τη ζύμη και τα γεμίζουμε με κομματάκια σοκολάτα ή λιωμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σταγόνες σοκολάτα.

Σε κατσαρόλα έχουμε νερό που κοχλάζει και τα βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο σχήμα.

Σε τηγάνι που έχει κάψει το βούτυρο ρίχνουμε λίγο σιμιγδάλι ή φρυγανιά μαζί με τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς και τα ρίχνουμε πάνω στα ζυμαράκια.

Σερβίρουμε σε πιατέλα με φρούτα του δάσους και αν θέλουμε σάλτσα σοκολάτας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !