Πάκερι με κοτόπουλο και καρέ ντομάτας

Tips

Μια γευστική δημιουργία που γίνεται πολύ εύκολα, αρέσει πολύ και ξεφεύγει από τα συνηθισμένα ζυμαρικά.

Τα πάκερι είναι ξεχωριστή και νόστιμη πάστα και προέρχονται από την περιοχή της Νάπολης και γενικότερα της νότιας Ιταλίας.

Εμείς τα δοκιμάσαμε στο εξαιρετικό εστιατόριο Fouzer της Αγίας Παρασκευής.

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά

Πάκερι με κοτόπουλο και καρέ ντομάτας

Από τον διακεκριμένο Κώστα Γεωργατζά, excecutive corporate chef

Yλικά για 4 άτομα

500 γρ. πάκερι ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας

200 γρ. κοτόπουλο, σε μικρά καρέ

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 πράσινο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

300 γρ. κρέμα γάλακτος ελαφριά

1 ποτήρι λευκό κρασί, κατά προτίμηση μοσχοφίλερο

1 ντομάτα, κομμένη καρέ χωρίς τους σπόρους

100 γρ. flakes ώριμης παρμεζάνας

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό.

Ρίχνουμε και το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά τουλάχιστον.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ρίχνουμε την κρέμα και λίγο αλάτι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3-4 λεπτά.

Σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα πάκερι για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία και ένα λεπτό λιγότερο.

Σουρώνουμε τα πάκερι.

Προσθέτουμε τα πάκερι στο τηγάνι με το κοτόπουλο και αφήνουμε λίγο για να δέσει το φαγητό.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και φινίρουμε το πιάτο με τα καρέ ντομάτας, τα flakes παρμεζάνας και τα φυλλαράκια ρόκας.

Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !