Τα αυγά ποσέ είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να τα απολαύσετε. Με αυτή τη διαδικασία διατηρούν τα θρεπτικά τους συστατικά και αποκτούν ανάλαφρη υφή σαν…σύννεφο. Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές θα γίνουν υπέροχα.
Επιλέξτε ολόφρεσκα αυγά
Χρησιμοποιήστε φρέσκα αυγά κατά προτίμηση χωριάτικα, καθώς είναι πιο σφιχτά και τείνουν να κρατούν καλύτερα το σχήμα τους στο νερό.
Διατηρείστε τη φωτιά χαμηλά
Μόλις βράσει το νερό, χαμηλώστε τη φωτιά και συντηρήστε έναν ελαφρύ βρασμό για να αποτρέψετε τη διάλυση των αυγών.
Το ξίδι βοηθά
Προσθέστε μια κουταλιά σούπας ξίδι (λευκό ή μηλόξυδο) στο νερό για να βοηθήσετε τα ασπράδια των αυγών να πήξουν πιο γρήγορα.
Τεχνική στροβιλισμού
Πριν προσθέσετε τα αυγά, δημιουργήστε μια απαλή δύνη στο νερό ανακατεύοντάς το κυκλικά. Αυτό βοηθά τα ασπράδια να τυλίγονται γύρω από τον κρόκο και να διατηρούν το σχήμα τους.
Πρώτα σπάστε και μετά μεταφέρετε
Σπάστε κάθε αυγό σε ένα μικρό μπολ πρώτα και μετά σύρετέ το στο νερό απαλά, κοντά στην επιφάνεια. Αυτό ελαχιστοποιεί οποιαδήποτε πιθανή ζημιά στον κρόκο.
Χρησιμοποιήστε χρονοδιακόπτη
Ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα, βράστε τα αυγά για 3-4 λεπτά για απαλό, ρευστό κρόκο ή 5-6 λεπτά για πιο σφιχτό κρόκο.
Μέθοδος με τρυπητή κουτάλα
Βγάλτε προσεκτικά κάθε αυγό ποσέ από το νερό χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα. Χτυπήστε απαλά την κουτάλα σε μια πετσέτα κουζίνας ή χαρτί κουζίνας για να αφαιρέσετε το νερό πριν το σερβίρετε.
Συντήρηση σε κρύο νερό
Αν δεν σερβίρετε αμέσως τα αυγά, μεταφέρετέ τα σε ένα μπολ με κρύο νερό για να σταματήσετε τη διαδικασία μαγειρέματος. Όταν είναι έτοιμα για σερβίρισμα, τα ξαναζεσταίνετε σε ζεστό νερό για ένα λεπτό περίπου.
Καρυκεύστε με προσοχή
Αλατοπιπερώστε τα αυγά ποσέ λίγο πριν τα σερβίρετε όμως προσέξτε ώστε τα μπαχαρικά να μην υπερισχύσουν της απαλής γεύσης των αυγών.
Η επανάληψη τελειοποιεί το αποτέλεσμα
Μπορεί να είναι δύσκολο στην αρχή, αλλά μην αποθαρρύνεστε αν δεν τα πετύχετε με την πρώτη φορά. Με εξάσκηση, θα κατακτήσετε την τεχνική και θα βελτιώσετε το αποτέλεσμα.