2 τρόποι να φτιάξεις dressing για μια πράσινη σαλάτα

Tips

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά μπορούν είτε να συνθέσουν μια σαλάτα από μόνα τους είτε να χρησιμοποιηθούν ως βάση για μια πιο πλούσια σαλάτα μαζί με πολύχρωμα λαχανικά, αλλαντικά, φιλέτα κρέατος , ψαριού ή πουλερικών, αυγά, τυρί κ.α. Σε κάθε περίπτωση το dressing κάνει τη σαλάτα πιο θελκτική, νόστιμη και ζουμερή. Εμείς θα σου προτείνουμε 2 πανεύκολες συνταγές.

Dressing με μουστάρδα, μέλι και άνηθο

Θα χρειαστείς:

2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα

1 κουτάλι της σούπας μέλι

2 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο

1 κουτάλι της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο

Εκτέλεση:

Τοποθετείς όλα τα υλικά στο μούλτι και τα χτυπάς μέχρι το μίγμα να πάρει τη μορφή κρέμας.

Dressing με κρέμα από ξύδι μπαλσάμικο και αποξηραμένα φρούτα

Θα χρειαστείς:

3 κουταλάκια ξύδι μπαλσάμικο σε κρέμα

1 κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο

2 αποξηραμένα σύκα ψιλοκομμένα

3 καρύδια χοντροκομμένα

15 μαύρες σταφίδες

 Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ αναμιγνύεις όλα τα υλικά και περιχύνεις με το μίγμα την σαλάτα σου.

Προηγούμενο άρθροΣπιτική σάλτσα Πέστο
Επόμενο άρθροΣπιτικός Cappuccino

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !