Σπιτική σάλτσα Πέστο

Tips

Μπορείς να φτιάξεις σάλτσα πέστο, πανεύκολα και σε μηδενικό χρόνο στο σπίτι και να την αποθηκεύσεις σε βαζάκι στο ψυγείο. Έτσι θα έχεις για ένα διάστημα περίπου 2 εβδομάδων διαθέσιμη σάλτσα για τα ζυμαρικά σου.

Θα χρειαστείς:

50 γραμμάρια φύλλα βασιλικού

180 γραμμάρια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

60 γραμμάρια κουκουνάρι καβουρδισμένο σε θερμοκρασία δωματίου

1-2 σκελίδες σκόρδου (ανάλογα με το μέγεθος)

50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη

60 γραμμάρια κουκουνάρι καβουρδισμένο σε θερμοκρασία δωματίου

1-2 σκελίδες σκόρδου (ανάλογα με το μέγεθος)

¼  κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

Τοποθετείς όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τα χτυπάς έως ότου το μίγμα που θα προκύψει να είναι κρεμώδες και χωρίς σκληρά κομματάκια.

Τοποθετείς το μίγμα σε βαζάκι και συντηρείς στο ψυγείο μέχρι 2 εβδομάδες.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !