Μπορείς να φτιάξεις σάλτσα πέστο, πανεύκολα και σε μηδενικό χρόνο στο σπίτι και να την αποθηκεύσεις σε βαζάκι στο ψυγείο. Έτσι θα έχεις για ένα διάστημα περίπου 2 εβδομάδων διαθέσιμη σάλτσα για τα ζυμαρικά σου.
Θα χρειαστείς:
50 γραμμάρια φύλλα βασιλικού
180 γραμμάρια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
60 γραμμάρια κουκουνάρι καβουρδισμένο σε θερμοκρασία δωματίου
1-2 σκελίδες σκόρδου (ανάλογα με το μέγεθος)
50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
60 γραμμάρια κουκουνάρι καβουρδισμένο σε θερμοκρασία δωματίου
1-2 σκελίδες σκόρδου (ανάλογα με το μέγεθος)
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
Τοποθετείς όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τα χτυπάς έως ότου το μίγμα που θα προκύψει να είναι κρεμώδες και χωρίς σκληρά κομματάκια.
Τοποθετείς το μίγμα σε βαζάκι και συντηρείς στο ψυγείο μέχρι 2 εβδομάδες.