Σπιτικός Cappuccino

Tips

Λατρεύεις τον καπουτσίνο τόσο που θέλεις να τον απολαμβάνεις ακόμα και όταν βρίσκεσαι στο σπίτι. Πριν σηκώσεις το τηλέφωνο για να παραγγείλεις περίμενε, σου έχουμε καλά νέα! Μπορείς να φτιάξεις καπουτσίνο και στο σπίτι, εύκολα, γρήγορα και οικονομικά!

Δεν θα σου προτείνουμε φυσικά να αγοράσεις μηχανή εσπρέσσο, όμως αν ήδη έχεις,  αγόρασε και έναν μύλο άλεσης και θα μας θυμηθείς….Έτσι θα έχεις πάντα μυρωδάτο και φρεσκοκομμένο καφέ, που θα τον αλέθεις τη ίδια στιγμή που θέλεις να τον χρησιμοποιήσεις. Με άρωμά αξεπέραστο και εκχύλισμά ασύγκριτο.

Αν ωστόσο δεν διαθέτεις μηχανή εσπρέσο, ετοίμασε τον καπουτσίνο σου με σκόνη καφέ εσπρέσο στιγμής. Ακολούθησε τις οδηγίες της εκάστοτε μάρκας και ετοίμασε μια κούπα καφέ, στον οποίο μπορείς, αν θέλεις, να ρίξεις ζάχαρη λευκή ή καστανή ή εναλλακτικά κάποιο υποκατάστατο της ζάχαρης όπως σιρόπι αγαύης, ασπαρτάμη ή στέβια.

Σειρά έχει το αφρόγαλα. Για να το κάνεις τέλειο πρέπει να διαθέτεις μηχανή φραπέ, χειρός ή επιτραπέζια. Χρησιμοποίησε κρύο γάλα, κατά προτίμηση το ειδικό γάλα για καφέ που θα βρεις στην αγορά. Χτύπησε μια μικρή ποσότητα, αφαίρεσε τον αραιό αφρό από πάνω και ρίξε λίγη λίγη την κρέμα στο φλυτζάνι με τον καφέ.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !