3 συνταγές για σπιτικό χούμους

Tips

Όλοι γνωρίζουμε για τη θρεπτική αξία των οσπρίων και τα ρεβίθια είναι ένας από τους καλύτερους εκπροσώπους τους. Πλούσια σε πρωτεΐνη, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο, και ψευδάργυρο, μαγειρεύονται με ποικίλους τρόπους και είναι πεντανόστιμα.

Ένας τρόπος να τα ετοιμάσουμε ώστε να τα απολαμβάνουμε για πολλές μέρες σαν συνοδευτικό στο φαγητό μας ή στο κολατσιό, είναι το χούμους, το οποίο προέρχεται από τη Μέση Ανατολή και πιο συγκεκριμένα από τον Λίβανο. Το χούμους είναι μια κρέμα με κύριο υλικό τα ρεβίθια και παρασκευάζεται σε διάφορες εκδοχές πέρα της βασικής. Ιδανικό για νηστεία και για χορτοφαγική διατροφή.

Εμείς προτείνουμε 1 βασική συνταγή και 2 παραλλαγές:

Βασική συνταγή χούμους

Υλικά

3 φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια

5 κουταλιές σούπας ταχίνι

8 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

1 λεμόνι

Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη, παχύρευστη κρέμα.

Τοποθετούμε την κρέμα σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς και συντηρούμε στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.

Χούμους με κύμινο και σκόρδο

Εκτελούμε τη βασική συνταγή αλλά κατά τη διάρκεια του χτυπήματος προσθέτουμε 2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο ή 1 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη και ένα κοφτό κουταλάκι του γλυκού κύμινο. Στο σερβίρισμα, πασπαλίζουμε με κύμινο και σταγόνες ελαιόλαδου.

Χούμους με βασιλικό

Εκτελούμε τη βασική συνταγή και κατά τη διάρκεια του χτυπήματος προσθέτουμε 2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο ή 1 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη, ένα μικρό ματσάκι φρέσκου βασιλικού ή δύο κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο και ένα κουταλάκι του γλυκού κουκουνάρι.

Extra tip: Κρατάμε λίγο από το ζουμί που βράσαμε τα ρεβίθια σε περίπτωση που χρειαστεί το μίγμα αραίωση κατά το χτύπημα στο μπλέντερ.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !