5 Τιπς για λιγότερη ταλαιπωρία από τις αλλεργίες

Tips

Η άνοιξη είναι εδώ. Η γη πρασινίζει και τα φυτά ανθοφορούν. Δυστυχώς όμως, μαζί της φέρνει και την εποχή των αλλεργιών, από τις οποίες ταλαιπωρείται μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού. Τα πιο συχνά συμπτώματα είναι ο ερεθισμός στον λαιμό και στα μάτια, ο βήχας και η καταρροή.

Τί μπορούμε να κάνουμε για να προλάβουμε τα έντονα συμπτώματα της αλλεργίας;

1. Ξεπλένουμε συχνά τη μύτη μας

Το ξέπλυμα των ιγμορείων μας με θαλασσινό αποστειρωμένο νερό ή ειδικό αλατούχο διάλυμα μπορεί να μας σώσει στην κυριολεξία από τα δυσάρεστα συμπτώματα της αλλεργίας. Απομακρύνει τη βλέννα, τη σκόνη και τη γύρη και καθαρίζει τις διόδους της μύτης.

2. Ελαχιστοποιούμε την έκθεσή μας σε αλλεργιογόνες ουσίες

Προσπαθούμε να μην κυκλοφορούμε στην ύπαιθρο άσκοπα και σίγουρα αποφεύγουμε τις εξωτερικές δραστηριότητες όταν φυσάει. Αν είναι αναγκαίο να κυκλοφορήσουμε έξω φοράμε μάσκα και γυαλιά. Επίσης, δεν αερίζουμε το σπίτι  κατά τη διάρκεια της ημέρας όπου στην ατμόσφαιρα αιωρείται μεγάλη ποσότητα γύρης αλλά ανοίγουμε το σπίτι μας νωρίς το πρωί και αργά το βράδι.

3. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα ρούχα μας με προσοχή

Aν το πλυντήριό μας διαθέτει λειτουργία ατμού, πλένουμε τα ρούχα μας στο ειδικό πρόγραμμα για να εξαλειφθούν οι αλλεργιογόνοι παράγοντες. Στη συνέχεια τα στεγνώνουμε στο στεγνωτήριο ή σε εσωτερικό χώρο. Εναλλακτικά τα απλώνουμε το βράδι και τα μαζεύουμε το πρωί.

4. Λουζόμαστε συχνά και αλλάζουμε ρούχα τακτικά

Τα μαλλιά μας συγκρατούν κόκκους γύρης και σκόνης για αυτό και πρέπει να τα λούζουμε πολύ τακτικά αυτή την περίοδο. Επίσης, όταν γυρίζουμε από μια εξωτερική δραστηριότητα πρέπει να αλλάζουμε ρούχα και να τα ξαναφοράμε αφού πρώτα τα τινάξουμε στο μπαλκόνι ή αφού τα πλύνουμε

5. Σχολαστική καθαριότητα του σπιτιού

Αυτή την εποχή προσέχουμε πολύ ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τα επίπεδα της σκόνης στο σπίτι μας. Για αυτό καθαρίζουμε με ηλεκτρική σκούπα τα δάπεδα και τα έπιπλα, σηκώνουμε τα χαλιά αν το επιτρέπει ο καιρός και δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στον καθαρισμό του στρώματος και των κλινοσκεπασμάτων μας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !