Όταν ο χρόνος δεν επαρκεί για περίπλοκες συνταγές αλλά και η λαχτάρα για σπιτικό παγωτό παραμένει, φτιάξτε νόστιμο σπιτικό παγωτό με μόνο 3 απλά υλικά!
Παραθέτουμε 3 προτάσεις:
Παγωτό μπανάνας με φράουλες
Υλικά
2 ώριμες μπανάνες (κατεψυγμένες κομμένες σε φέτες)
1 φλ. φράουλες (κατεψυγμένες)
1/2 φλ. γιαούρτι φράουλα ή βανίλια
Οδηγίες
Χτυπήστε τις κατεψυγμένες μπανάνες και φράουλες στο μπλέντερ.
Ανακατέψτε μέχρι να γίνουν μια λεία μάζα, προσθέτοντας, γιαούρτι για να βοηθήσει στην άλεση.
Βάλτε το παγωτό σε ένα κλειστό δοχείο και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες ώστε να σταθεροποιηθεί.
Παγωτό σοκολάτα – μπανάνα με φουντούκια
Υλικά
3 ώριμες μπανάνες (κατεψυγμένες κομμένες σε φέτες)
2 κουταλιές σούπας κακάο σε σκόνη
2 κουταλιές σούπας φουντούκια αλεσμένα
Οδηγίες
Βάλτε τις κατεψυγμένες μπανάνες στο μπλέντερ.
Προσθέστε το κακάο και τα φουντούκια.
Ανακατέψτε μέχρι να γίνει λεία μάζα και να έχει την επιθυμητή σοκολατένια γεύση.
Βάλτε το παγωτό σε ένα κλειστό δοχείο και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες.
Παγωτό βανίλια με φρούτα του δάσους
Υλικά
2 φλυτζάνια γιαούρτι με άρωμα βανίλιας
1 φλυτζάνι φρούτα του δάσους (κατεψυγμένα)
2 κουταλιές σούπας μέλι ή σιρόπι σφενδάμου ή σιρόπι αγαύης
Οδηγίες
Βάλτε το γιαούρτι βανίλιας και τα κατεψυγμένα φρούτα του δάσους στο μπλέντερ.
Προσθέστε το μέλι ή το σιρόπι για να δώσετε γλυκύτητα.
Ανακατέψτε μέχρι να γίνει λεία μάζα με ομοιόμορφη υφή.
Βάλτε το παγωτό σε ένα κλειστό δοχείο και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες.