Το κύμινο έχει ένα τόσο ιδιαίτερο άρωμα που δεν περνάει με τίποτα απαρατήρητο όταν μπει σε κάποιο φαγητό. Ωστόσο έχει και αρκετές ευεργετικές ιδιότητες, καθώς βελτιώνει την πέψη, βοηθά στην απώλεια βάρους, βελτιώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και είναι πηγή σιδήρου.
Σε ποιες παρασκευές μπορείς να χρησιμοποιήσεις κύμινο για να αναδείξεις το φαγητό;
Μπορεί το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό να είναι τα σμυρνέικα σουτζουκάκια όμως υπάρχουν απίστευτα πολλές συνταγές στις οποίες μπορείς να το αξιοποιήσεις όπως, τα κεφτεδάκια, οι φακές, το κοτόπουλο ταντούρι, τον κιμά για τα μακαρόνια, τον κιμά για γέμιση σε ντολμάδες, το ρολό κιμά, το κεμπάπ γαουρτλού, το κοκκινιστό μοσχαράκι ή αρνάκι, τα κοκκινιστά ρεβίθια, τους κολοκυθοκεφτέδες, τις πατάτες γιαχνί, την ανατολίτικη πίτσα λαχματζούν, πάνω στα βραστά αυγά, στον τηγανιτό γαύρο και σε πολλές ακόμα παρασκευές που μπορείς με φαντασία να επιχειρήσεις!