Η αλόγιστη χρήση κινητού δημιουργεί φλεγμονές στα δάχτυλα

Tips

Eννοείται ότι το κινητό μας τηλέφωνο, δεν βλάπτει τις αρθρώσεις και τα δάχτυλά μας, όμως ποιος δεν έχει νοιώσει πόνο στον αντίχειρα και τον δείκτη μετά από πολλές ώρες χρήσης του τηλεφώνου.

Η υπερβολική χρήση μπορεί να οδηγήσει σε δυνατούς πόνους.

Τενοντίτιδα και αδυναμία

Διάσημοι ρευματολόγοι σε πρόσφατες μελέτες μας ενημερώνουν ότι « οι φλεγμονές που προκαλούνται από την επανάληψη συνηθισμένων κινήσεων είναι τενοντίτιδες. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία χρόνια τις αντιμετωπίζουμε, κυρίως σε ανθρώπους που χρησιμοποιούν πολύ το smartphone.

Μάλιστα λόγω της υπερβολικής χρήσης του κινητού, οι φλεγμονές προκαλούν έντονο πόνο, κυρίως στον αντίχειρα.

Επίσης λόγω της αλόγιστης χρήσης θα δούμε ότι το χέρι που χρησιμοποιείται πιο έντονα, έχει χάσει κάποιο ποσοστό από τη δύναμή του.

Πολλές φορές με την υπερβολική χρήση αισθανόμαστε να μουδιάζει το χέρι ή ένα μυρμήγκιασμα, επειδή έχουμε για αρκετή ώρα τους αγκώνες λυγισμένους.

Σημάδι alert

Aν διακρίνετε κάποιο μικρό εξόγκωμα στα δάχτυλά σας τότε αυτό το σημάδι θα πρέπει να σας θορυβήσει, γιατί υποδηλώνει υπερβολική χρήση του κινητού σας τηλεφώνου.

Θα πρέπει αν απευθυνθείτε στο γιατρό σας για συστάσεις.

Αν σπαταλάτε περισσότερες από 4 – 5 ώρες την ημέρα στο κινητό σας και στις αναζητήσεις σας, τότε αυξάνεται ο κίνδυνος της εμφάνισης του συνδρόμου του καρπιαίου σωλήνα, που δημιουργείτε από τη συμπίεση του μέσου νεύρου στον καρπό.

Η επανάληψη συγκεκριμένων κινήσεων ή στάσεων του χεριού συμβάλουν στην δημιουργία του.

Το σύνδρομο προκαλεί ενόχληση, πόνο, μείωση της δύναμης στα 3 πρώτα δάχτυλα του χεριού και οι αισθητήριες διαταραχές  είναι ιδιαίτερα έντονες.

Μια πρόσφατη επιστημονική αμερικανική έρευνα «μαρτυρά» ότι το 2022 ξοδεύαμε κατά μέσο όρο 4 ώρες την ημέρα στα smartphone.

Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να μειώσουμε αισθητά το χρόνο χρήσης του κινητού μας, πριν εμφανιστούν τα προβλήματα.

Προσέχουμε για να έχουμε…

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Προηγούμενο άρθροΓαρίδες λεμονάτες
Επόμενο άρθροΚριθαρότο θαλασσινών

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !