Κριθαρότο θαλασσινών

Tips

Ένα πιάτο καλοκαιρινό νόστιμο και αγαπημένο. Γίνεται εύκολα και είναι από όλους καλοδεχούμενο και ξεχειλίζει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Στη Σάμο αυτό το πιάτο είναι hit και το απολαύσαμε δίπλα στη θάλασσα, στο πανέμορφο Πυθαγόρειο.

Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά / Εύκολο

Κριθαρότο θαλασσινών

Από το εστιατόριο Μιρμιζέλι, Πυθαγόρειο Σάμου

Υλικά για 4 άτομα

6 μύδια

6 γαρίδες καθαρισμένες

Mισή σουπιά, κομμένη σε κομμάτια

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κούπα κριθαράκι μέτριο

Μισό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 ποτήρι κρασί λευκό, μοσχάτο ή ασύρτικο

1 ποτηράκι κρασιού ζωμό θαλασσινών ή λαχανικών

2 ντομάτες

3 κούπες νερό

Μια πρέζα αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Λίγη καυτερή πιπεριά

Σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Τρόπος παρασκευής  

Σοτάρουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο, το κριθαράκι , το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό, την ντομάτα, 3 κούπες νερό και αφήνουμε να πάρει δύο βράσεις για 5-8 λεπτά περίπου.

Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι , την πιπεριά , το ζωμό λαχανικών  και τα θαλασσινά.

Τα πάνω στη φωτιά μέχρι να χυλώσουν και κατά διαστήματα ανακατεύουμε.

Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο σερβίρουμε. Διαφορετικά αφήνουμε λίγο ακόμα.

Σερβίρουμε σε μεγάλο πιάτο σαν βάση βάζουμε το κριθαράκι, από πάνω τα θαλασσινά και πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !