Γαρίδες λεμονάτες

Tips

Αγαπημένη γεύση της θαλασσινής κουζίνας. Γίνεται πολύ εύκολα και είναι πολύ νόστιμες, αυτός είναι ο λόγος που αφήνουμε το κεφάλι και τις ουρές. Στους περισσότερους αρέσει να τις περιχύνουμε με σάλτσα λαδολέμονο βάζοντας και λίγη μουστάρδα. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπουκάλι και τις χτυπάμε δυνατά.

Η νοστιμιά ξεχειλίζει όπως και οι βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά.

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Πολύ εύκολο

Γαρίδες λεμονάτες

Από την Νίκη Τσερέπη, Θεσσαλονίκη

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό μεγάλες φρέσκιες γαρίδες

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο

Χυμός από 1 λεμόνι και το ξύσμα του

1 ματσάκι μαϊντανού, τα φύλλα ψιλοκομμένα

1 σφηνάκι ούζο

Αλάτι

Πάπρικα καπνιστή

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

Σάλτσα λαδολέμονου

Τρόπος παρασκευής

Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κελύφη και κρατάμε μόνον τα κεφάλια και τις ουρές για μεγαλύτερη νοστιμιά.

Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψε καλά.

Βάζουμε τις γαρίδες, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και τις σοτάρουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά για να ροδοκοκκινήσουν.

Μόλις γίνουν οι γαρίδες «σβήνουμε» με το χυμό λεμονιού και σχεδόν αμέσως αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, την πάπρικα, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε ή ανακινούμε το τηγάνι καλά.

Σερβίρουμε με λίγο λεμόνι ακόμα και περιχύνουμε με ούζο για περισσότερο άρωμα και ελαιόλαδο εκλεκτό.

Συνοδεύουμε με σάλτσα λαδολέμονο με λίγη μουστάρδα που βάζουμε σε ένα μπουκαλάκι και χτυπάμε καλά.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !