Γευστική δημιουργία που τελευταία βρίσκει όλο και περισσότερους fans. Η ποιότητα του φιλέτου παίζει πρωτεύοντα ρόλο. Η σάλτσα srirancha, που χρησιμοποιείται στο τατάκι είναι μια καυτερή σάλτσα από κόκκινες πιπεριές, ζάχαρη και μηλόξυδο, που δίνει μια απίθανη γεύση σε συνδυασμό με τη σάλτσα σόγιας.
Είναι μια γευστική δημιουργία που γίνεται εύκολα και χαρίζει ευεργετικά στοιχεία στον οργανισμό μας.
Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Πολύ εύκολο
Τατάκι μοσχάρι
Από τον διακεκριμένο Γιώργο Παπανδρέου executive chef εστιατόριο “The Log”, Ιωάννινα
Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. φιλέτο μοσχάρι καθαρό
Αλάτι
300 γρ. μαγιονέζα
50 γρ. srirancha sauce
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
50 γρ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
250 ml σάλτσα σόγιας
Ελαιόλαδο
Τρόπος παρασκευής
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά.
Αλατίζουμε το φιλέτο από όλες τις μεριές και θωρακίζουμε ολόγυρα για 1 ½ λεπτό μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
Το αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη μαγιονέζα και την sriranca και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ετοιμάζουμε το πιάτο μας, κόβουμε το φιλέτο μας σε φέτες των 2 εκατοστών.
Αραδιάζουμε όμορφα τις φέτες πάνω σε πιάτο κάπως βαθύ λόγω των υγρών της συνταγής.
Με ένα κουταλάκι βάζουμε τη μαγιονέζα με τη srirancha πάνω από το φιλέτο, αλλά δεν θέλουμε να καλυφτεί όλο.
Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το σχοινόπρασο πάνω από τη μαγιονέζα και τη σάλτσα σόγιας στο πιάτο.