Μπριζολάκια Μαύρου Χοίρου

Tips

Γεύση μεστή με πινελιές ρουστίκ, μας χαρίζουν τα μπριζολάκια μαύρου χοίρου, που εκτρέφονται στη φάρμα Κιβωτός Δήμου, στην Αύρα Τρικάλων.

Ο Χρήστος Μαυραγάνης

Κρέας σπάνιο, που θέλει πολύωρο μαρινάρισμα και μαεστρία για να γίνει ένα θαυμαστό πιάτο. Ο  ταλαντούχος chef Χρήστος Μαυραγάνης μας δίνει όλα τα μυστικά της διαδικασία για να δημιουργήσουμε μια γευστική δημιουργία που γράφει δυνατά.

Εμείς την απολαύσαμε στα ριζά των Μετεώρων με θέα συναρπαστική στην Καλαμπάκα.

Χρόνος Παρασκευής 40 λεπτά / Χρόνος Μαριναρίσματος 6 ώρες / Εύκολο

Μπριζολάκια Μαύρου Χοίρου

Από τον  Χρήστο Μαυραγάνη, chef εστιατορίου Μετεώρων Πανόραμα, Καλαμπάκα                    

Υλικά για 4 άτομα

1,2 κιλά μπριζολάκια μαύρου χοίρου

10 γρ. φασκόμηλο

10 γρ. θρούμπι

10 γρ. δυόσμο

Ελαιόλαδο, όσο χρειαστεί

1 κιλό πατάτες baby

Θυμάρι

Δενδρολίβανο

200 γρ. γιαούρτι

5 γρ. πάπρικα καυτερή

10 γρ. πάπρικα γλυκιά

3 γρ. πάπρικα καπνιστή

1 καλαμπόκι

10 γρ. βούτυρο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

Τρόπος παρασκευής 

Μαρινάρουμε τα μπριζολάκια μαύρου χοίρου με τα μυρωδικά, το φασκόμηλο, το θρούμπι, το δυόσμο και το ελαιόλαδο για 6 ώρες, σε μπολ σκεπασμένο μέσα στο ψυγείο.

Βράζουμε τις πατάτες και τις πατάμε με το χέρι για να ανοίξουν.

Έπειτα τις τοποθετούμε σε ταψί με αλάτι χοντρό, δενδρολίβανο, θυμάρι και ψεκάζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 240° C για 22 λεπτά.

Τα τελευταία 8 λεπτά βάζουμε τα μπριζολάκια στο γκριλ και τα ψήνουμε, γυρίζοντας με τη λαβίδα και από τις δύο πλευρές.

Κόβουμε το καλαμπόκι στα 4, το ψήνουμε στο γκριλ και στο τέλος λίγο πριν το βγάλουμε το αλείφουμε με βούτυρο και αλάτι.

Παράλληλα αναμιγνύουμε το γιαούρτι με τα τρία είδη πάπρικας, το αλάτι και το πιπέρι.

Σερβίρουμε και βάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού πάνω στις πατάτες.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !