Bruschetta με πέστο βασιλικού, ρoδάκινο, μοτσαρέλα και προσούτο

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Γεύση απίθανη που συντροφεύσει τα aperitivo cocktails σας με φίλους

στο μπαλκόνι ή το κρασί και το ουζάκι σας.

Για να δώσετε χρώμα και άρωμα στις καλοκαιρινές σας βραδιές ένα snack που γίνεται

τόσο εύκολα και εντυπωσιάζει


Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Πολύ εύκολο

Bruschetta με πέστο βασιλικού, ροδάκινο, μοτσαρέλα και προσούτο

Από τον Κώστα Γεωργατζά executive corporate chef

Υλικά για 4 άτομα

 Μισό καρβέλακι χωριάτικο ψωμί

50 γρ. πέστο βασιλικού, έτοιμο

125 γρ. τυρί μοτσαρέλα

4 φέτες προσούτο

Ελαιόλαδο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε το ψωμί σε λεπτές μικρές φέτες της επιλογής μας.

Κόβουμε το ροδάκινο σε φέτες.

Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τη μοτσαρέλα σε φέτες.

Στις φέτες ψωμιού αλείφουμε το πέστο βασιλικού.

Στην επιφάνεια βάζουμε από μια φέτα ροδάκινο, μια φέτα μοτσαρέλα και ένα μικρό κομμάτισούτο

προσούτο.

Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Τραγανά μπαστουνάκια μελιτζάνας με γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού και σουσάμι

Η μελιτζάνα είναι το δώρο της φύσης για το καλοκαίρι… Έχει φανατικούς φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς. Την καλύτερη έκδοση της τηγανητής μελιτζάνας με μια...

Καρπάτσιο μοσχάρι

Μια γευστική δημιουργία υψηλής διατροφικής αξίας. Γίνεται εύκολα και έχει το δικό του φανατικό κοινό. Δεν είναι πιάτο για όλους. Τα μυστικά του είναι τα...

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !