Mπιφτέκια με λαχανικά και τόνο

Tips

Ένα ελαφρύ και νόστιμο φαγάκι καλοκαιρινό με αρώματα της γης και της θάλασσας. Γίνεται εύκολα και έχει πολλά θρεπτικά στοιχεία. Ο τόνος είναι μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης με Ω3 λιπαρά οξέα, ασβέστιο, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Αν θέλουμε προσθέτουμε και 1 κουταλιά χυμό λεμονιού και ξύσμα από ένα λεμόνι.

Η επιλογή δική σας

Xρόνος προετοιμασίας 12 λεπτά Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά / Πολύ εύκολο

Mπιφτέκια με λαχανικά και τόνο

Από την Έφη Γιαννοπούλου, μαγείρισσα

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. φρέσκα κολοκύθια

300 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 καρότα μεγάλα, τριμμένα

50 γρ. φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • γρ. άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο

200 γρ. τόνο κονσέρβας σε νερό

100 γρ. αλεύρι

1 κ.σ. baking powder

1 σφηνάκι ούζο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

Dip γιαουρτιού με άνηθο ή μάραθο

Τρόπος παρασκευής

Τρίβουμε τα κολοκύθια σε χοντρό τρίφτη, μόνον τη σάρκα και όχι τους σπόρους.

Σουρώνουμε τον τόνο και πιέζουμε να φύγει η υγρασία. Με το πιρούνι κομματιάζουμε τον τόνο.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα κολοκύθια, το καρότο, το φρέσκο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον τόνο, το baking powder, το αλάτι, τον άνηθο και λίγο ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε τα μπιφτεκάκια μας.

Σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί αραδιάζουμε τα μπιφτεκάκια μας.

Τα ραντίζουμε με ούζο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20-25 λεπτά γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές.

Σερβίρουμε σε πιατέλα με dip γιαουρτιού με άνηθο ή μάραθο.

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε τα μπιφτέκια με αλεύρι και τα τηγανίζουμε με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Τα αραδιάζουμε σε πιατέλα που έχουμε απλώνουμε  με απορροφητικό χαρτί

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !