Mπιφτέκια με λαχανικά και τόνο

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένα ελαφρύ και νόστιμο φαγάκι καλοκαιρινό με αρώματα της γης και της θάλασσας. Γίνεται εύκολα και έχει πολλά θρεπτικά στοιχεία. Ο τόνος είναι μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης με Ω3 λιπαρά οξέα, ασβέστιο, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Αν θέλουμε προσθέτουμε και 1 κουταλιά χυμό λεμονιού και ξύσμα από ένα λεμόνι.

Η επιλογή δική σας

Xρόνος προετοιμασίας 12 λεπτά Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά / Πολύ εύκολο

Mπιφτέκια με λαχανικά και τόνο

Από την Έφη Γιαννοπούλου, μαγείρισσα

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. φρέσκα κολοκύθια

300 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 καρότα μεγάλα, τριμμένα

50 γρ. φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • γρ. άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο

200 γρ. τόνο κονσέρβας σε νερό

100 γρ. αλεύρι

1 κ.σ. baking powder

1 σφηνάκι ούζο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

Dip γιαουρτιού με άνηθο ή μάραθο

Τρόπος παρασκευής

Τρίβουμε τα κολοκύθια σε χοντρό τρίφτη, μόνον τη σάρκα και όχι τους σπόρους.

Σουρώνουμε τον τόνο και πιέζουμε να φύγει η υγρασία. Με το πιρούνι κομματιάζουμε τον τόνο.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα κολοκύθια, το καρότο, το φρέσκο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον τόνο, το baking powder, το αλάτι, τον άνηθο και λίγο ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε τα μπιφτεκάκια μας.

Σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί αραδιάζουμε τα μπιφτεκάκια μας.

Τα ραντίζουμε με ούζο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20-25 λεπτά γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές.

Σερβίρουμε σε πιατέλα με dip γιαουρτιού με άνηθο ή μάραθο.

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε τα μπιφτέκια με αλεύρι και τα τηγανίζουμε με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Τα αραδιάζουμε σε πιατέλα που έχουμε απλώνουμε  με απορροφητικό χαρτί

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !