Μια γευστική δημιουργία που ξεχειλίζει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Κάθε μπουκιά, κάθε κουταλάκι της ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό μας και είναι ότι καλύτερο τώρα το χειμώνα.
Οι κόκκινες πιπεριές είναι τροφή υψηλής διατροφικής αξίας ξεχειλίζουν από βιταμίνη C, είναι πλούσια πηγή βιταμίνης Β6 και φολικού οξέος και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α και αυξάνουν τον μεταβολισμό χωρίς να αυξάνουν την πίεση του αίματος όπως γίνεται με τις καυτερές πιπεριές.
Επίσης ο μαϊντανός ξεχειλίζει από βιταμίνες Α, Ε και C που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση φλεγμονών και επειδή είναι πλούσιος σε φλαβονοειδή μειώνει τον κίνδυνο σοβαρών χρόνιων παθήσεων όπως επίσης το Αλτσχάιμερ και τη νόσο του Πάρκινσον.
Η Βάσω μας ετοίμασε ένα νόστιμο και ανεβαστικό dip που είναι σύμμαχος για την υγεία μας.
Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Πολύ εύκολο
Dip με πιπεριές Φλωρίνης
Από τη Βάσω Κατσαρού-Γιαννοπούλου γιατρό και περίφημη μαγείρισσα
Υλικά για 4 άτομα
4 πιπεριές Φλωρίνης, τουρσί από βάζο
5 καρύδια, χοντροσπασμένα
3 σκελίδες σκόρδο
Μισή κούπα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ μπούκοβο
1 κ.γ μαύρο πιπέρι
Αλάτι
Τρόπος παρασκευής
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια βελούδινη κρέμα.
Σερβίρουμε σε μπρουσκέτα ή αραβική πιτούλα, παξιμάδια όλων των ειδών ή νάτσος ή και κρακεράκια.