Δροσερή μους γιαουρτιού με φράουλες και παπαρουνόσπορο

Τα μυστικά των Chef

Είναι ένα γλυκάκι αστεράτο που γίνεται σε χρόνο dt. Eίναι δροσερό, νόστιμο και ελαφρύ για όλες τις ώρες από το πρωί μέχρι την επίγευση του δείπνου.

Στο όρος Βίτσι, σε ένα τοπίο απίστευτης ομορφιάς βρίσκεται το χωριό Νυμφαίο, που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος οικισμός. Στην πλατεία ο περίφημος chef Δημήτρης Νούλης,  στο εστιατόριό του ΩΜέγας Τίγρης, δημιουργεί μεζέδες που παρελαύνουν στο τραπέζι σε μικρά πιατάκια, με υλικά εξαιρετικά και ανάλογα με την έμπνευση της ημέρας. Η ποικιλία τεράστια. Το γεύμα κλείνει συνήθως με αυτό το θεϊκό μους με αγριοφράουλες και μοιράζεται τη συνταγή μαζί μας. Εσείς αντί για αγριοφράουλες χρησιμοποιείστε φράουλες.

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά Χρόνος ψύξης 8 ώρες

Δροσερή μους γιαουρτιού με φράουλες και παπαρουνόσπορο

Υλικά για 6-8 άτομα

1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

1 κ.σ. κάρδαμο, σε σκόνη

1 lime χυμό και ξύσμα

1 κουτί μπισκότα Digestive

Για το κονφί φράουλας

2 κιλά φράουλα

1300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 ½  λίτρα νερό

Τρόπος παρασκευής

Φτιάχνουμε το κονφί φράουλας ή αγριοφράουλας

Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη και μόλις πάρει την πρώτη βράση το αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμα και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τα 500 γρ. από τις φράουλες και αφήνουμε μέχρι να πάρουν βράση και προσθέτουμε τις υπόλοιπες με τον ίδιο τρόπο.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τις βάζουμε σε βάζα.

Εννοείται ότι το κονφί που τυχόν περισσέψει το διατηρούμε στο ψυγείο.

Στο μπλέντερ βάζουμε τα μπισκότα και τα κάνουμε σχεδόν σκόνη.

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το κάρδαμο, το χυμό και το ξύσμα lime και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σε ποτήρια βάζουμε μια στρώση από γιαούρτι, μια στρώση από τα μπισκότα, περιχύνουμε με γάλα και πάλι γιαούρτι.

Βάζουμε τα ποτήρια σκεπασμένα στο ψυγείο για 5-8 ώρες.

Περιχύνουμε την  μους με κονφί φράουλα και παπαρουνόσπορο και σερβίρουμε.

Το Νυμφαίο της ομορφιάς και η Νίκειος σχολή, έδρα των γραφείων του Αρκτούρου.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !