Δροσερή μους γιαουρτιού με φράουλες και παπαρουνόσπορο

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Είναι ένα γλυκάκι αστεράτο που γίνεται σε χρόνο dt. Eίναι δροσερό, νόστιμο και ελαφρύ για όλες τις ώρες από το πρωί μέχρι την επίγευση του δείπνου.

Στο όρος Βίτσι, σε ένα τοπίο απίστευτης ομορφιάς βρίσκεται το χωριό Νυμφαίο, που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος οικισμός. Στην πλατεία ο περίφημος chef Δημήτρης Νούλης,  στο εστιατόριό του ΩΜέγας Τίγρης, δημιουργεί μεζέδες που παρελαύνουν στο τραπέζι σε μικρά πιατάκια, με υλικά εξαιρετικά και ανάλογα με την έμπνευση της ημέρας. Η ποικιλία τεράστια. Το γεύμα κλείνει συνήθως με αυτό το θεϊκό μους με αγριοφράουλες και μοιράζεται τη συνταγή μαζί μας. Εσείς αντί για αγριοφράουλες χρησιμοποιείστε φράουλες.

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά Χρόνος ψύξης 8 ώρες

Δροσερή μους γιαουρτιού με φράουλες και παπαρουνόσπορο

Υλικά για 6-8 άτομα

1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

1 κ.σ. κάρδαμο, σε σκόνη

1 lime χυμό και ξύσμα

1 κουτί μπισκότα Digestive

Για το κονφί φράουλας

2 κιλά φράουλα

1300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 ½  λίτρα νερό

Τρόπος παρασκευής

Φτιάχνουμε το κονφί φράουλας ή αγριοφράουλας

Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη και μόλις πάρει την πρώτη βράση το αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμα και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τα 500 γρ. από τις φράουλες και αφήνουμε μέχρι να πάρουν βράση και προσθέτουμε τις υπόλοιπες με τον ίδιο τρόπο.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τις βάζουμε σε βάζα.

Εννοείται ότι το κονφί που τυχόν περισσέψει το διατηρούμε στο ψυγείο.

Στο μπλέντερ βάζουμε τα μπισκότα και τα κάνουμε σχεδόν σκόνη.

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το κάρδαμο, το χυμό και το ξύσμα lime και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σε ποτήρια βάζουμε μια στρώση από γιαούρτι, μια στρώση από τα μπισκότα, περιχύνουμε με γάλα και πάλι γιαούρτι.

Βάζουμε τα ποτήρια σκεπασμένα στο ψυγείο για 5-8 ώρες.

Περιχύνουμε την  μους με κονφί φράουλα και παπαρουνόσπορο και σερβίρουμε.

Το Νυμφαίο της ομορφιάς και η Νίκειος σχολή, έδρα των γραφείων του Αρκτούρου.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Mοσχαράκι μελένιο με κάστανα, πράσινο μήλο και πετιμέζι

Μια γιορτινή χειμωνιάτικη γεύση… με άρωμα Κρήτης. Ένα από ωραιότερα χριστουγεννιάτικα πιάτα, σαν εναλλακτική της γαλοπούλας. Εμείς σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε και σίγουρα...

Πως θα δημιουργήσετε μαγική ατμόσφαιρα στο παιδικό δωμάτιο;

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι γιορτές που πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να εξιτάρουμε τα παιδιά μας και να διασκεδάσουν με την...

Σαλάτα Γκουακαμόλε με ντομάτα και νάτσος

Μια σαλάτα superfood που αρέσει πολύ και γίνεται τόσο εύκολα. Σερβίρεται όλες τις ώρες από snack μέχρι ένα ελαφρύ δείπνο. Για τα παιδιά σας...

Πως θα βοηθήσουμε έναν φίλο να «φύγει» από μια τοξική σχέση;

H δύσκολη εποχή που ζούμε δημιουργεί άγχος, αβεβαιότητα, κατάθλιψη και κάποιες φορές περίεργες συμπεριφορές. Δίπλα μας υπάρχουν άτομα που χρειάζονται τη στήριξή μας προκειμένου...

Γιορτινό Βελουτέ με κουνουπίδι με σχοινόπρασο

Οι γιορτές πλησιάζουν και εμείς ετοιμάζουμε ό,τι πιο ζεστό και αγαπησιάρικο, στο χρώμα του χιονιού και υφή βελούδινη. Εθιμικά προσφέρεται στις γιορτές στη Γαλλία και...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !