Δροσερή σαλάτα με φρέσκα κολοκυθάκια και αβοκάντο

Τα μυστικά των Chef

Μια ολόδροση σαλάτα, θρεπτική και πολύ νόστιμη. Γίνεται εύκολα και πλημμυρίζει φρεσκάδα. Μαριναρισμένα κολοκυθάκια, αβοκάντο και γραβιέρα. Ιδανικό και ελαφρύ γεύμα ή να συνοδέψει ψητό κρέας ή ψάρια. Ότι καλύτερο για το καλοκαίρι.

Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά Χρόνος Μαριναρίσματος 3 ώρες / Εύκολη

Δροσερή σαλάτα με φρέσκα κολοκυθάκια και αβοκάντο

 Υλικά για 2 άτομα

3 κολοκυθάκια φρέσκα, μέτρια

Μισό αβοκάντο, κομμένο σε μικρά κομμάτια

Χυμό λεμονιού

150 ml ελαιόλαδο εκλεκτό

3 κ.σ. λεμόνι

1 κ.γ. μουστάρδα

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, πολύ ψιλοκομμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Για το φινίρισμα

Ροζ πιπέρι

120 γρ. γραβιέρα Νάξου, τριμμένη

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε τα φρέσκα κολοκυθάκια αφού τα πλύνουμε καλά σε πολύ λεπτές φέτες.

Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη μουστάρδα, το αλάτι, τα φρεσκοτριμμένα πιπέρια και τα ανακατεύουμε.

Σε ένα ταψάκι βάζουμε τις φέτες κολοκυθιού και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα λαδολέμονου.

Καλύπτουμε το ταψί με διαφάνεια και το βάζουμε στο ψυγείο και τα αφήνουμε για 3-4 ώρες να μαριναριστούν. Στο ενδιάμεσο τα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.

Κόβουμε το αβοκάντο σε κομμάτια και τα «περνάμε» με το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.

Σε τσέρκι βάζουμε τη σαλάτα στρώνοντας τα κολοκυθάκια, τα αρωματικά, το αβοκάντο, πασπαλίζουμε με το τυρί και βάζουμε και 3 κομμάτια αβοκάντο στο φινίρισμα.

Πασπαλίζουμε με ροζ πιπέρι και περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.

Συνταγή : Κατερίνα Ξηρού, περίφημη μαγείρισσα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !