Δροσερή σαλάτα με γιαούρτι, σκόρδο, γλιστρίδα και καρύδια

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια ολόδροση σαλάτα υπερτροφή. Το γιαούρτι, το σκόρδο, η γλιστρίδα και τα καρύδια είναι βόμβες βιταμινών και αντιοξειδωτικών.

Ένα δώρο της φύσης ειδικά για εμάς….

Νομίζω ότι η σαλάτα αυτή θα πρωταγωνιστήσει στο τραπέζι σας δίπλα στις γιορτινές δημιουργίες σας…

Χρόνος παρασκευής 12 λεπτά / Χρόνος ψύξης 1 ώρα / Πολύ εύκολη

Δροσερή σαλάτα με γιαούρτι, σκόρδο, γλιστρίδα και καρύδια

Υλικά για 4 άτομα

300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

350 γρ. φρέσκη γλιστρίδα, χονδροκομμένη

5 κ.σ. ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο

4 κ.σ. καρυδόψιχα χοντροσπασμένη

Χυμό από 1 λεμόνι

Αλάτι θαλασσινό

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το πλύσιμο της γλιστρίδας

Ξύδι δυνατό

Χοντρό αλάτι

Τρόπος παρασκευής

Σε μια λεκάνη βάζουμε μπόλικο νερό και χοντρό αλάτι. Βυθίζουμε την γλιστρίδα για λίγο ώστε να πλυθεί και να ζωντανέψει.

Αλλάζουμε νερό και ρίχνουμε ξύδι.

Βυθίζουμε πάλι την γλιστρίδα, ώστε με το ξύδι να καθαριστεί και από τυχόν έντομα.

Σε ένα μπολάκι βάζουμε το λεμόνι και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε με πιρούνι.

Σε ένα μπολ έχουμε το γιαούρτι και προσθέτουμε το σκόρδο, το αλάτι και ανακατεύουμε.

Στην σαλατιέρα βάζουμε την γλιστρίδα και την καλύπτουμε με το γιαούρτι.

Πασπαλίζουμε με τα καρύδια και ανακατεύουμε.

Σκεπάζουμε με διαφάνεια την σαλατιέρα και την κρατάμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Αμέσως μετά σερβίρουμε την ολόδροση σαλάτα μας.

Γηγενής ποικιλία σκόρδου της Κρήτης

Συνταγή: από το περίφημο εστιατόριο Robinson, Κουτσουράς Ιεράπετρα Πάσχα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !