Μια ολόδροση σαλάτα υπερτροφή. Το γιαούρτι, το σκόρδο, η γλιστρίδα και τα καρύδια είναι βόμβες βιταμινών και αντιοξειδωτικών.
Ένα δώρο της φύσης ειδικά για εμάς….
Νομίζω ότι η σαλάτα αυτή θα πρωταγωνιστήσει στο τραπέζι σας δίπλα στις γιορτινές δημιουργίες σας…
Χρόνος παρασκευής 12 λεπτά / Χρόνος ψύξης 1 ώρα / Πολύ εύκολη
Δροσερή σαλάτα με γιαούρτι, σκόρδο, γλιστρίδα και καρύδια
Υλικά για 4 άτομα
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
350 γρ. φρέσκη γλιστρίδα, χονδροκομμένη
5 κ.σ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
4 κ.σ. καρυδόψιχα χοντροσπασμένη
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι θαλασσινό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το πλύσιμο της γλιστρίδας
Ξύδι δυνατό
Χοντρό αλάτι
Τρόπος παρασκευής
Σε μια λεκάνη βάζουμε μπόλικο νερό και χοντρό αλάτι. Βυθίζουμε την γλιστρίδα για λίγο ώστε να πλυθεί και να ζωντανέψει.
Αλλάζουμε νερό και ρίχνουμε ξύδι.
Βυθίζουμε πάλι την γλιστρίδα, ώστε με το ξύδι να καθαριστεί και από τυχόν έντομα.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε το λεμόνι και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε με πιρούνι.
Σε ένα μπολ έχουμε το γιαούρτι και προσθέτουμε το σκόρδο, το αλάτι και ανακατεύουμε.
Στην σαλατιέρα βάζουμε την γλιστρίδα και την καλύπτουμε με το γιαούρτι.
Πασπαλίζουμε με τα καρύδια και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε με διαφάνεια την σαλατιέρα και την κρατάμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Αμέσως μετά σερβίρουμε την ολόδροση σαλάτα μας.
Συνταγή: από το περίφημο εστιατόριο Robinson, Κουτσουράς Ιεράπετρα Πάσχα