Γαρίδες σωτέ με σκόρδο και σάλτσα γιαουρτιού με άνηθο

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια γευστική δημιουργία της στιγμής που αρέσει σε όλους.

Ότι καλύτερο για να δέσει αρμονικά με το τσίπουρο ή ένα δροσερό κρασί.

Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Χρόνος ψύξης σάλτσας 15 λεπτά / Πολύ εύκολο

Γαρίδες σωτέ με σκόρδο και σάλτσα γιαουρτιού με άνηθο

Από τον διακεκριμένο Κώστα Γεωργατζά, executive corporate chef

Υλικά

1 κιλό γαρίδες Νο 3, καθαρισμένες χωρίς κεφάλι

2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες

1 κλωνάρι δεντρολίβανο

50 ml λευκό κρασί

200 γρ γιαούρτι πλήρες

Μισό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

Χυμό από μισό λεμόνι

15 γρ κάπαρη, ξαλμυρισμένη και ψιλοκομμένη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τον άνηθο, την κάπαρη, 1 σφηνάκι ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

Βάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού στο ψυγείο καλυμμένη με μεμβράνη.

Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε για 1 μόνον λεπτό το σκόρδο.

Προσθέτουμε  τις γαρίδες και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά ακόμη, γυρίζοντας με τη λαβίδα.

«Σβήνουμε» με λευκό κρασί  και αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ.

Ρίχνουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτουμε το δενδρολίβανο χοντροκομμένο αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε σε πιατέλα και συνοδεύουμε με την κρύα σάλτσα γιαουρτιού.

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε ψήνουμε στο γκριλ και ένα σκόρδο κομμένο στη μέση για extra γεύση. Λίγο από αυτό μπορούμε να το προσθέσουμε και στη σάλτσα γιαουρτιού. Πάσχα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !