Σαλάτα ντομάτας με τυρί φέτα και ρόκα

Tips

Μια πρωτότυπη ντοματοσαλάτα για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα. Οι ντομάτες είναι ξεφλουδισμένες, το κουκουνάρι και η φέτα τους πάει πολύ και βέβαια η ρόκα χαρίζει τη δική της πινελιά όπως και το βαλσάμικο.

Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Πολύ εύκολη

Σαλάτα ντομάτας με τυρί φέτα και ρόκα

Από την Μαρίτσα Παπαγεωργίου, Μαρίτσας restaurant, Γαλαξίδι

Υλικά για 2 άτομα

2 μεγάλες ντομάτες

200 γρ. τυρί φέτα ΠΟΠ, κομμένη ορθογώνια ή σε κύβους

10 φύλλα ρόκας, κομμένα σε κομμάτια

2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο

Ελαιόλαδο

Κρέμα βαλσάμικου

Ανθό αλατιού

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Τρόπος παρασκευής

Πρώτα ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες.

Με κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε το κοτσάνι που υπάρχει πάνω από την ντομάτα και από το κάτω μέρος χαράσσουμε έναν μεγάλο σταυρό, χωρίς να κόψουμε την ντομάτα.

Σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει βυθίζουμε και τις δύο ντομάτες και τις αφήνουμε για 12-15 δευτερόλεπτα, μέχρι να δούμε να ξεφλουδίζει από το κάτω μέρος.

Με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις ντομάτες και τις βάζουμε αμέσως σε μπολ με παγάκια και νερό ώστε να σταματήσει άμεσα ο βρασμός και να μην λιώσουν οι ντομάτες.

Βγάζουμε τις ντομάτες από το μπολ και πιέζοντας με τα δάχτυλά μας αφαιρούμε το φλοιό της ντομάτας.

Τις ακουμπάμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για λίγο και μετά πάνω στο ξύλο τις κόβουμε σε κομμάτια.

Στη σαλατιέρα βάζουμε ελαιόλαδο και λίγο ξύδι και από πάνω βάζουμε τις ντομάτες σε κομμάτια, αν θέλουμε τις έχουμε ξεσποριάσει.

Προσθέτουμε τα κομμάτια της φέτας και πασπαλίζουμε με κουκουνάρι.

Ολόγυρα της σαλατιέρας βάζουμε τα κομματάκια από τα φύλλα ρόκας και περιχύνουμε τη σαλάτα με κρέμα βαλσάμικου.

Επιλεκτικά πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή θρούμπι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !