Σαλάτα ντομάτας με τυρί φέτα και ρόκα

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια πρωτότυπη ντοματοσαλάτα για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα. Οι ντομάτες είναι ξεφλουδισμένες, το κουκουνάρι και η φέτα τους πάει πολύ και βέβαια η ρόκα χαρίζει τη δική της πινελιά όπως και το βαλσάμικο.

Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Πολύ εύκολη

Σαλάτα ντομάτας με τυρί φέτα και ρόκα

Από την Μαρίτσα Παπαγεωργίου, Μαρίτσας restaurant, Γαλαξίδι

Υλικά για 2 άτομα

2 μεγάλες ντομάτες

200 γρ. τυρί φέτα ΠΟΠ, κομμένη ορθογώνια ή σε κύβους

10 φύλλα ρόκας, κομμένα σε κομμάτια

2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο

Ελαιόλαδο

Κρέμα βαλσάμικου

Ανθό αλατιού

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Τρόπος παρασκευής

Πρώτα ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες.

Με κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε το κοτσάνι που υπάρχει πάνω από την ντομάτα και από το κάτω μέρος χαράσσουμε έναν μεγάλο σταυρό, χωρίς να κόψουμε την ντομάτα.

Σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει βυθίζουμε και τις δύο ντομάτες και τις αφήνουμε για 12-15 δευτερόλεπτα, μέχρι να δούμε να ξεφλουδίζει από το κάτω μέρος.

Με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις ντομάτες και τις βάζουμε αμέσως σε μπολ με παγάκια και νερό ώστε να σταματήσει άμεσα ο βρασμός και να μην λιώσουν οι ντομάτες.

Βγάζουμε τις ντομάτες από το μπολ και πιέζοντας με τα δάχτυλά μας αφαιρούμε το φλοιό της ντομάτας.

Τις ακουμπάμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για λίγο και μετά πάνω στο ξύλο τις κόβουμε σε κομμάτια.

Στη σαλατιέρα βάζουμε ελαιόλαδο και λίγο ξύδι και από πάνω βάζουμε τις ντομάτες σε κομμάτια, αν θέλουμε τις έχουμε ξεσποριάσει.

Προσθέτουμε τα κομμάτια της φέτας και πασπαλίζουμε με κουκουνάρι.

Ολόγυρα της σαλατιέρας βάζουμε τα κομματάκια από τα φύλλα ρόκας και περιχύνουμε τη σαλάτα με κρέμα βαλσάμικου.

Επιλεκτικά πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή θρούμπι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Πως αντιμετωπίζουμε τα καλοκαιρινά μικροατυχήματα φυσικά;

To καλοκαίρι ευνοεί κάποιες άτυχες στιγμές όπως είναι τσιμπήματα ή μικροατυχήματα αλλά και κάποιες γαστρεντερίτιδες ή εγκαύματα από τον ήλιο ή το barbeque. Eμείς όμως...

Tορτίγιες με Σολoμό, κατίκι Δομοκού και iceberg

Μια λιχουδιά passé partout… για τη θάλασσα, το μπαλκόνι, το γραφείο, το πρωινό. Ένα snack για όλες τις ώρας, που αρέσει πολύ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε...

Γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα

Μια θαλασσινή γευστική δημιουργία, παρεΐστικη που καλεί να την μοιραστούμε … Το νοσταλγικό καλοκαιρινό φαγητό ζητά καψαλισμένο ψωμί για «βούτες» ατελείωτες και ούζο… Η Πρέβεζα...

Γαρίδες μαρινάτες

Μια γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ και γίνεται πολύ εύκολα. Απλά το μαρινάρισμα με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού θέλει κάποιες ώρες για να «περάσει» το...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !