Ποιες είναι οι τροφές με αρνητικές θερμίδες;

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

O χρόνος τρέχει … και το καλοκαίρι πλησιάζει ολοταχώς. Ίσως τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να αρχίσουμε να φροντίζουμε πιο εντατικά τη σιλουέτα μας.

Οι τροφές που καταπολεμούν το λίπος πρέπει να είναι σύμμαχοί μας σε αυτή την προσπάθεια όπως και η σωματική δραστηριότητα.

Ποιες λοιπόν τροφές επιλέγουμε;

Ανανάς

Ένα φρούτο θησαυρός αφού είναι εξαιρετικό για την καύση των λιπών.  Μας χαρίζει πολλά θρεπτικά στοιχεία όπως μαγνήσιο, βιταμίνη C. Σημαντικό είναι το πρωτεϊνολυτικό ένζυμο βρομελίνη που περιέχεται στον ανανά.  Η βρομελίνη εμποδίζει την αποθήκευση λίπους ειδικά στην κοιλιά και τους μηρούς, βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού αλλά και τη βελτίωση της υφής του δέρματος. Επίσης το ένζυμο είναι εξαιρετικό αντιφλεγμονώδες.

Πρέπει λοιπόν να εντάξουμε τον ανανά στην διατροφή μας καθημερινά.

Γκρέιπφρουτ

Ένα ζουμερό γκρέιπφρουτ είναι ότι καλύτερο για το πρωινό ή σαν snack. To μεγαλύτερο αγαθό που προσφέρει είναι ότι μειώνει φυσικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, τιθασεύει το αίσθημα της πείνας και χαρίζει στον οργανισμό βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Τελικά όπως προκύπτει από την τελευταία έρευνα όσο περισσότερο γκρέιπφρουτ τρώτε, τόσο λιγότερο θα πεινάτε. Προτιμάτε να τρώτε το γκρέιπφρουτ στη φυσική του μορφή παρά σε χυμό γιατί η δαπάνη θερμίδων κατά την πέψη είναι μεγαλύτερη.

Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι η απόλυτη τροφή για την καύση του λίπους.  Δίνει πολύ λίγες θερμίδες και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες. Το μπρόκολο είναι επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, γεγονός που το καθιστά εξαιρετικό για την υγεία μας, αφού θωρακίζει τον οργανισμό μας.

Μπορείτε να εντάξετε άμεσα στη διατροφή σας το μπρόκολο βραστό, ωμό σε σαλάτες, σαν πουρέ, σε σούπες ή σαν συνοδευτικό του κρέατος ή του ψαριού.

Μελιτζάνα

Μια ακόμα τροφή με αρνητικές θερμίδες, που σηματοδοτεί την ελληνική διατροφή. Είναι νόστιμη και πολυχρηστική στην κουζίνα μας. Επιπλέον αυτό το λαχανικό έχει την ικανότητα να μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα καθώς και τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης.

Είναι καλύτερα να τρώμε την μελιτζάνα σαν σαλάτα αφού την ψήσουμε στο φούρνο αλλά και σε συνδυασμό με άλλα λαχανικά ψητά.

Μην ξεχνάτε ότι η μελιτζάνα δεν τρώγεται ποτέ ωμή γιατί δημιουργεί δυσπεψία.

Σέλινο

Ένα εξαιρετικό λαχανικό με ωραία γεύση και αρνητικές θερμίδες. Για να καταλάβουμε καλύτερα τι εννοούμε, η ιατρική εξήγηση είναι ότι η ενέργεια που πρέπει να χρησιμοποιήσει ο οργανισμό μας για να το αφομοιώσει και να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά του είναι μεγαλύτερη από αυτή που παρέχει.

Η κατανάλωση σέλινου σημαίνει λοιπόν μια καθαρή απώλεια βάρους.

Το σέλινο μπορείτε να το φάτε ωμό σε σαλάτες ή μπαστουνάκια σαν crudités. Mπορούμε να το μαγειρέψουμε στον ατμό για να διατηρήσει τα θρεπτικά του στοιχεία.

Aπό τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !