Ένα γλυκάκι δροσερό με χρώμα και γεύση. Ότι καλύτερο για τις φιλικές συνάξεις των ημερών. Το μυστικό του είναι να το βγάλετε από το ψυγείο τουλάχιστον 10-15 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Μπορείτε να διακοσμήσετε τον κορμό με αυγουλάκια κα άλλα μικρά διακοσμητικά ανάλογα με την εποχή.
Χρόνος παρασκευής 40 λεπτά / Ψύξη 2 ώρες / Εύκολο
Δροσερός κορμός μπισκότου
Από τη βραβευμένη Μαρίνα Κουτσοπούλου cheffe εστιατόριο Porto, Γαλαξίδι
Υλικά για 1 κορμό
Για το κιγιέ
250 γρ. ασπράδια
310 γρ. ζάχαρη
1 βανιλίνη ή τα σποράκια από 1 λωβό βανίλιας
60 ml νερό
50 ml γλυκόζη
Για τον κορμό
40 ml κονιάκ
300 γρ. ψιλοκομμένα μπισκότα
50 γρ. τριμμένη σοκολάτα
100 γρ. αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας μας
1 κιλό σαντιγί
Τρόπος παρασκευής
Ετοιμάζουμε το κιγιέ:
Βάζουμε σε κατσαρολάκι 250 γρ. από τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη και βράζουμε έως ότου το μείγμα φτάσει στους 140°C και γίνει καραμέλα.
Συγχρόνως χτυπάμε στο μίξερ δυνατά με το σύρμα τα ασπράδια, την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
Προσθέτουμε την καραμέλα αργά-αργά στη μαρέγκα και χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για 15 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τον κορμό:
Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το κονιάκ, τα μπισκότα, τη σοκολάτα και τα αποξηραμένα φρούτα.
Ανακατεύουμε ελαφρά με τη μαρίζ και προσθέτουμε πρώτα το κιγιέ και έπειτα τη σαντιγί, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα και τη βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Ύστερα ξεφορμάρουμε και, αν θέλουμε, γαρνίρουμε με λιωμένη σοκολάτα και αποξηραμένα φρούτα πριν σερβίρουμε.