Το Πάσχα είναι η γιορτή της χαράς για όλους όπου και αν το γιορτάσουμε μπορούμε να ετοιμάσουμε ένα ωραίο σοκολατένιο κέικ είτε το προσφέρουμε στο σπίτι μας, είτε αν είμαστε καλεσμένοι είναι ένα κέικ που κερδίζει τις εντυπώσεις.
Η Μαρίνα μας το έφτιαξε και μας εμπιστεύτηκε τη συνταγή της. To σοκολατένιο κέικ μπορούμε να το απολαύσουμε κάθε στιγμή του χρόνου, απλά αλλάζουμε τη διακόσμηση, δεν χρησιμοποιούμε τα αυγουλάκια.
Καλοφάγωτο…
Χρόνος παρασκευής 1 ώρα / Εύκολο
Πασχαλινό κέικ σοκολάτας
Από τη βραβευμένη Μαρίνα Κουτσοπούλου, cheffe εστιατόριο Porto, Γαλαξίδι
Υλικά για μια τούρτα
5 αβγά περίπου 250 γρ.
125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
50 γρ. κακάο εκλεκτό
Για τη βουτυρόκρεμα
350 γρ. βούτυρο 82% λιπαρά, σε θερμοκρασία δωματίου
600 γρ. ζάχαρη άχνη
70 γρ. κακάο
Τρόπος παρασκευής
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα αβγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε δυνατά με το σύρμα για 7 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε στον κάδο, με τη βοήθεια της μαρίζ, το αλεύρι και το κακάο, κάνοντας κυκλικές κινήσεις, απαλά από κάτω προς τα πάνω.
Ρίχνουμε το μείγμα σε τσέρκι, καλύπτοντας τα τρία τέταρτά του, και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 35 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και μόλις κρυώσει το κόβουμε οριζόντια σε 3 δίσκους.
Ετοιμάζουμε τη βουτυρόκρεμα:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά και χτυπάμε με το σύρμα δυνατά για 8 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Σημείωση: Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και λίγες σταγόνες γάλα.
Απλώνουμε με τη μαρίζ τη βουτυρόκρεμα πάνω στον πρώτο δίσκο κέικ, καλύπτουμε με τον δεύτερο, απλώνουμε πάλι βουτυρόκρεμα και τοποθετούμε από πάνω τον τρίτο δίσκο.
Με την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα καλύπτουμε την επιφάνεια και περιμετρικά το κέικ.
Διακοσμούμε με μπούκλες σοκολάτας λευκής και γάλακτος και με πολύχρωμα πασχαλινά αυγουλάκια.
Αν θέλουμε για ακόμα καλύτερη εμφάνιση τυλίγουμε ολόγυρα με κορδέλα της αρεσκείας μας.