Mαγειρίτσα με μανιτάρια

Tips

Ένα παραδοσιακό πιάτο της Ανάστασης. Κάποιοι το λατρεύουν και άλλοι το αποφεύγουν … γιατί δεν αγαπούν τα εντόσθια.

Η Μαρίνα μας προτείνει μια άλλη μαγειρίτσα με μανιτάρια και αυγολέμονο που θα την αγαπήσετε και οι νοικοκυρές θα την εντάξουν με ευχαρίστηση στην παραδοσιακή κουζίνα της Πασχαλιάς, γιατί είναι πανεύκολη και πολύ νόστιμη.

Το δενδράκι της Πασχαλιάς, η φετινή τάση…

Χριστός Ανέστη σε όλους και εμείς τσουγκρίζουμε αυγά δίπλα σε δενδράκι με χρώματα της Πασχαλιάς.

Χρόνια πολλά

Χρόνος παρασκευής 40 λεπτά / Αναμονή 15 λεπτά / Πολύ εύκολη

Mαγειρίτσα με μανιτάρια

Από τη βραβευμένη Μαρίνα Κουτσοπούλου, cheffe εστιατόριο Porto, Γαλαξίδι

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό διάφορα μανιτάρια φρέσκα, κομμένα σε φέτες

30 γρ. βασιλομανίταρα αποξηραμένα

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 πράσο, κομμένο σε ροδέλες

4 φρέσκα κρεμμυδάκια,  ψιλοκομμένα

1 ποτήρι κρασιού, λευκό κρασί ασύρτικο ή μαλαγουζιά

1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

2 μαρούλια, χοντροκομμένα με το χέρι

1 ματσάκι ρόκα

1/2 L ζωμό λαχανικών ή νερό

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 φλιτζάνια του καφέ ρύζι Καρολίνα.

Για το ελαφρύ αυγολέμονο

1 αυγό

χυμό από 1 λεμόνι

1 κ.γ. κορν φλάουρ

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ένα μπολ με νερό και τα αφήνουμε για 15 λεπτά να επανέλθουν στη φυσική τους κατάσταση.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το πράσο, τα κρεμμυδάκια και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα αποξηραμένα βασιλομανίταρα, τα μαρούλια, τη ρόκα και τον άνηθο.

Μόλις πάρει βράση και εξατμιστεί λίγο το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

Αποσύρουμε από τη φωτιά για να κατέβει η θερμοκρασία.

 Ετοιμάζουμε ένα ελαφρύ αυγολέμονο:

Χτυπάμε το αυγό με τον χυμό του λεμονιού και το κορν φλάουρ, προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ζωμού από την κατσαρόλα, ανακατεύουμε απαλά και περιχύνουμε τη μαγειρίτσα.

Ανακινούμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε να πάρει μια βράση για 2 λεπτά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο και ελαιόλαδο.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !