Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές με Ψάρια

Tips

Οι συνταγές με ψάρια είναι εξαιρετικά νόστιμες, υγιεινές και γρήγορες για να τις ετοιμάσετε. Εδώ είναι μερικές εύκολες συνταγές με ψάρια με τις οποίες μπορείτε να πειραματιστείτε:

Ψητός Σολομός με Μέλι και Μουστάρδα

Υλικά: 2 φιλέτα σολομού, 2 κουταλιές της σούπας μέλι, 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο.

Εκτέλεση: Ανακατέψτε το μέλι με τη μουστάρδα το αλάτι και το πιπέρι. Αλείψτε τα φιλέτα σολομού με το μείγμα και ψήστε στον φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά στους 200°C.

Τηγανητοί Γαύροι με Σκορδάτη Σάλτσα

Υλικά: Γαύροι, αλάτι, πιπέρι, αλεύρι, ελαιόλαδο. Για τη σάλτσα: σκόρδο, ελαιόλαδο, λεμόνι.

Εκτέλεση: Αλατοπιπερώνετε τους γαύρους και τους περνάτε από το αλεύρι. Τηγανίζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να χρυσίσουν. Σερβίρετε με σκορδάτη σάλτσα που ετοιμάζετε ανακατεύοντας ελαιόλαδο, λεμόνι και λιωμένο σκόρδο.

Γρήγορη Παέγια με Θαλασσινά

Υλικά: Ρύζι, θαλασσινά ανάμεικτα (γαρίδες, καλαμάρια, μύδια), κρεμμύδι, σκόρδο, πιπεριές, σαφράν, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ντοματάκια κονκασέ.

Εκτέλεση: Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο, προσθέστε το ρύζι, τα θαλασσινά, το σαφράν και αρκετό νερό. Μαγειρέψτε για περίπου 20 λεπτά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το νερό και να μαλακώσει.

 Ψητός Μπακαλιάρος με Κρούστα Παρμεζάνας

Υλικά: Φιλέτα μπακαλιάρου, τριμμένη παρμεζάνα, τριμμένη φρυγανιά ή πάνκο, σκόρδο σε σκόνη, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο.

Εκτέλεση: Ανακατέψτε την παρμεζάνα με την τριμμένη φρυγανιά ή το πάνκο, το σκόρδο, το αλάτι, και το πιπέρι. Πασπαλίστε τα φιλέτα μπακαλιάρου με το μείγμα, ψεκάστε με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε στον φούρνο για 15-20 λεπτά στους 200°C.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !