Εκμέκ αέρινο

Tips

Ένα γλυκό ονειρικό που γίνεται εμμονή. Η αλήθεια είναι ότι θέλει μια κάποια διαδικασία στην παρασκευή του. Το σίγουρο είναι ότι με αυτή τη συνταγή, που μας χάρισαν από το πανέμορφο Ξένον café bistrot, θα ενθουσιάσετε τους ανθρώπους που αγαπάτε.

Πάντως στη καρδιά της παλιάς πόλης στο Ξένον, θα βρείτε ότι λαχταρούν οι γευστικοί σας κάλυκες και η μπάρα με την απίστευτη συλλογή premium ποτών και cocktail γράφει δυνατά.
Χρόνος παρασκευής / Μέτριας δυσκολίας

Εκμέκ αέρινο

Από το περίφημο café bistrot Ξένον, Πλ. Συντάγματος Ναύπλιο

Υλικά για 6 άτομα
1 πακέτο φύλλο για κανταΐφι
200 γρ. βούτυρο εκλεκτό

Για κρέμα
500 ml γάλα φρέσκο
225 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
7 κρόκους αυγών
80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
140 γρ. βούτυρο εκλεκτό

Για σαντιγί
500 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κούπες ζάχαρη άχνη
1 βανίλια

Για το σιρόπι
900 ml νερό
900 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Για το πασπάλισμα
Καβουρδισμένα αμύγδαλα ή φιστίκια

Τρόπος παρασκευής
Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στο φύλλο. Ξεμπλέκουμε μέσα στα δάχτυλά μας τα φύλλα για να πάει το βούτυρο παντού.
Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε το φύλλο.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στον αέρα για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με τα 100 γρ. ζάχαρη και προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια.
Παράλληλα στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους και την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να «αφρατέψουν».
Τους ρίχνουμε σιγά σιγά στο μίγμα της κατσαρόλας ανακατεύοντας απαλά με την μαρίζ.
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.
Μόλις το μείγμα πάρει μια βράση προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με το σύρμα μέχρι να δέσουν τα υλικά και τα αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και βράζουμε για 4 λεπτά. Το τελευταίο λεπτό προσθέτουμε το λεμόνι.
Ρίχνουμε το σιρόπι στα ψημένα φύλλα κανταϊφιού και από πάνω βάζουμε την κρύα κρέμα στρώνουμε την επιφάνεια.
Σε κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και την βανίλια  και σε 2 λεπτά η σαντιγί είναι έτοιμη.
Πάνω από κρέμα στρώνουμε τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο καβουρδισμένο ή άλλους ξηρούς καρπούς.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !